Home » Kosmodome – Kosmodome

Kosmodome – Kosmodome

door Filip van der Linden
202 views 1 minuten leestijd

Kosmodome is één van de opkomende bands in de progrock-scene van Noorwegen. Ze brengen op hun nieuwe album Kosmodome een psychedelische prog-variant die misschien ook wel fans van stoner en spacerock zal kunnen verleiden.
 
De band bestaat uit de broers Sturle en Severin Sandvik en enkele gastmuzikanten. Sturle speelt gitaar en zingt. Een prima zanger, maar een nog veel betere gitarist. Je voelt ook dat hij meer zijn ei kan leggen als riff-meister dan als tekstschrijver.
 
Inzake genre gaat het een paar kanten uit, van stoner tot prog en spacerock en psychedelica en dan doorgaans in één song. Daar kan je zelfs nog en vleugje postrock en de touareg-blues zoals van een Bombini aan toevoegen (op Deadbeat). Sommigen zullen versteld staan en vol bewondering zijn voor de relatief organische overgangen tussen genres in elke song. Anderen krijgen het daarvan op hun heupen en zullen zich afvragen welke richting dit stuurloze schip nou eigenlijk uitwil. Zelf zit ik in het eerste kamp. Ja, er komen veel genrewissels aan bod. Maar muzikaal zitten die overgangen goed in elkaar. Het zijn hoofdstukjes die mooi aansluiten en een geheel vormen. Mijn favorieten zijn Waver II en Hypersonic.
 
Dit album is voer voor avonturiers, met een hoofdrol voor de betere, complexe riff. Kosmodome staat voor variatie en blijft toch mooi binnen het netjes af te bakenen Desertfest-universum.
https://kosmodome.bandcamp.com/
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00