Home » Kublai Khan – Absolute

Kublai Khan – Absolute

door Maurice van der Zalm
195 views 2 minuten leestijd

Bij de naam Kublai Khan denk ik meteen aan de Mongoolse leider die een begin maakte van het China zoals we het nu kennen. Maar tot mijn verbazing heeft een metalcoregezelschap uit Texas zich van eenzelfde naam bedient. Hoewel metalcore de lading niet helemaal dekt, want het schuurt verdraaid veel aan de hardcoremetal uit Amerika.
En dat doen ze op het nieuwe album Absolute erg goed. Je zou Kublai Khan hier kunnen omschrijven als een mighty mean groovemachine. Het is energiek, bruut en zoals gezegd grooved aan alle kanten. Met Armor Of Goddamn weet je meteen wat voor Texaans (runder)vlees je in de kuip hebt. Wat vooral opvalt is het uitstekende drumwerk dat op veel plaatsen op het album lekker prominent is neergezet, want ook in Cloth Ears en High Hopes vraagt het de nodige aandacht. Twee composities die goed uptempo zijn uitgevoerd en een opzwepend karakter hebben. High Hopes is daarbij goed zwaar aangezet en heeft de nodige versnellingen waardoor het heel aantrekkelijk blijft. Maar altijd weet Kublai Khan terug te keren naar een ultragroovende basis die gekenmerkt wordt door een sterke riff.
Daarnaast krijgt het basgeluid een hoofdrol in de single Self-Destruct. Een machtig en krachtig offensief van de band. Dat flikken ze al eerder op het album. De groovemachine is op volle toeren in Boomslang met een dijk van een megariff. Het genoegen hier wordt onderbroken door een gevarieerd geluid en het spel met de ritmes. Amper bijgekomen van Boomslang houdt Kublai Kahn de druk flink op de ketel en kun je absoluut niet achterover leunen om Us_Them even rustig te ontvangen. In volle kracht dendert de band voort en die kracht houden ze goed vast.
Absolute is absoluut een heel krachtig album dat ergens tussen de metalcore en de hardcore inhangt. De mooie accenten van de bas en de drums houden de spanning er mooi in, maar het is vooral die megagroove die als rode draad door Absolute heen loopt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00