Home » Lesoir – Babel

Lesoir – Babel

door Edwin Knip
209 views 1 minuten leestijd

Het nieuwste product van de Nederlandse formatie Lesoir is een nummer van twintig minuten lang.
De muziek voor het nummer is geschreven door Ingo Dassen, de tekst door Maartje Meessen. In het nummer wordt het verhaal van de toren van Babel als metafoor gebruikt terwijl er terug wordt gekeken op het jaar 2020. Het jaar waarin de natuur terug haalde wat van haar was door middel van bosbranden, overstromingen en pandemieën .
Het is een nummer waarin de band verder gaat waar het eerdere album Mosaic stopte. Melodieus en breekbaar, maar ook lange sferische stukken. Fluit en gitaar wisselen elkaar net zo makkelijk af als drum en de strijkers van het Eurasia Quartet. Telkens weer hoor je bij het opnieuw beluisteren nieuwe elementen. De band weet een meesterstuk van allure neer te zetten dat ondanks de lengte werkelijk geen minuut verveeld.
Naast een digitale download zal het nummer ook in een gelimiteerde oplage van 250 stuks beschikbaar zijn op handgemaakt vinyl. Op één kant staat het nummer Babel, de andere kant is een zogenaamde etched-side met daarop de afbeelding die gemaakt is door Daria Khmyzova. Een must voor de liefhebber, dat mag duidelijk zijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00