Home » Lesoir brengt nieuw album “Mosaic” wereldwijd uit op 4 mei 2020

Lesoir brengt nieuw album “Mosaic” wereldwijd uit op 4 mei 2020

door Maurice van der Zalm
176 views 5 minuten leestijd

Op 4 mei brengt Lesoir het nieuwe album “Mosaic” uit, wereldwijd via Glasville Records / Dutch Music Works. Het is het vijfde album in 9 jaar tijd dat de Limburgse band uitbrengt. Muzikaal liggen de roots nog in de symfonische art rock, maar deze keer is de sound opener en dynamischer. De release zal verschijnen als CD digipack, digitaal, stream en op vinyl. Meteen na de release vertrekt de band op tour en zullen dan naast Nederland ook de UK, Duitsland en Scandinavië aandoen.
Het succes als ‘special guest’ tijdens de vijf weken durende tour van de Poolse band Riverside in het voorjaar van 2019, zorgt voor de boost die Lesoir nodig heeft om door te pakken voor het schrijven van een nieuw album. De creativiteit borrelt wederom tot aan het plafond, en de route die de band moet vervolgen wordt steeds duidelijker. Ook hoe Lesoir zijn eigen kunstwerk vorm wil geven. In de maanden die volgen, wordt er hard gewerkt aan nieuwe songs waarvan er 9 in december 2019 worden opgenomen. Het resultaat is “Mosaic”, een eerlijke plaat die eens te meer emotie toont, doch ditmaal iets minder boos en bovenal zichzelf. Vooral Lesoir.
Mosaic
De mensen in je leven zijn stukjes, en ook je huis, je huisdieren en je werk zijn stukjes. Alles in je leven is een stukje. Ze hebben allemaal een kleur, een andere vorm en zijn verschillend van grootte. Aan jou de taak om van deze stukjes een kunstwerk te maken. We leren gaandeweg de kneepjes van het vak, maar ook de spelregels: want gelegd is gelegd. Wat gelegd is, is in het verleden. Maar ons eigen kunstwerk wordt almaar groter, en het leggen blijft doorgaan. Continu.
Niet alleen tijdens shows, ook tijdens studio opnames is de band op zijn sterkst als er samen wordt gespeeld. Daarom moest “Mosaic” het meest dynamische album worden tot nu toe met een live-feel die de luisteraar zal herkennen als het geluid van gepassioneerde muzikanten die, samen in één ruimte, iets creëren enkel vanuit een goed gevoel en omwille van die creatie, zonder na te denken over de blauwdrukken van de immer bepalende genres. Gitarist Ingo Dassen zegt hierover:. Voor mij is de zin “Life is more than just a blueprint,” de samenvatting van de plaat; de manier waarop we leven en proberen ons privéleven, ons werk, onze vriendschappen en de band te combineren. Terwijl we ons voortdurend aanpassen aan de levensgebeurtenissen om ons heen en aan ons, waarin we niets te zeggen hebben. We kunnen alleen het pad dat we bewandelen accepteren en aanpassen.”
Ook qua teksten ging het deze keer anders dan bij de vorige albums. Zangeres Maartje Meessen: “Het schrijven van teksten voor “Mosaic” was een hele uitdaging. Compositorisch gingen we een andere kant op, en nieuwe liedjes lieten minder ruimte voor zang dan voorheen. “Mosaic” daagde me uit om bescheidener en persoonlijker te worden. Deze keer wat meer van mij en minder van de wereld.”
Aangesterkt met producers-duo John Cornfield (Muse, Supergrass, Ben Howard en Robert Plant) en Paul Reeve (vocal producer van Matt Bellamy) wordt “Mosaic” vormgegeven in een 10 dagen durende sessie in Airfield studio (St. Merryn, UK) van War Of the World gitarist Jo Partridge. Met 10 jaar tussen de release van de debuutplaat en deze vijfde langspeler, durft Lesoir met trots te zeggen dat “Mosiac” de plaat is geworden die Lesoir eindelijk écht definieert.
Als opwarmer voor de full-length, brengt Lesoir op 27 maart de titeltrack “Mosaic “uit.
Lesoir
In 2011 brengt de band uit Limburg hun eerste album uit. Met hun derde album “Luctor ey Emergo” in 2014 begint het balletje te rollen. De band gaat op Europese tour met Evergrey, speelt op Night of the Prog en doet supports voor The Gentle Storm. Na hun vierde tour door China in 2017 nemen ze hun doorbraak album “Latitude” op en spelen een release show in De Boerderij met een echt strijkorkest en diverse gasten. Een tour met Blind Ego volgt en in de AFAS Live speelt de band met Steven Wilson. In 2018 wordt er een tour door de Balkan gedaan en wordt er een sessie opgenomen in de studio van Peter Gabriel en Brian Eno. Het jaar wordt afgesloten met een show op Midsummer Prog. In 2019 gaat de band 5 weken op nightliner tour met Riverside.
Mosaic tour

06.05 bannermans, edinburgh, uk 22.05 garf, göteborg, se
07.05 the musician, leicester, uk 23.05 we lave rock, oslo, no
08.05 black heart camden, london, uk 24.05 klangbar, hamburg, de
09.05 brewery, st austell, uk 05.06 q factory, amsterdam, nl
10.05 robin2, bilston, uk 06.06 de pul, uden, nl
15.05 hedon, zwolle, nl 07.06 das rind, rüsselsheim, de
16.05 oefenbunker, landgraaf, nl 03.10 summer’s end, chepstow, uk
21.05 em2, groningen, nl 21.11 bergkeller, reichenbach, de

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00