Home » Line-up Alcatraz (bijna) compleet

Line-up Alcatraz (bijna) compleet

door Maurice van der Zalm
178 views 4 minuten leestijd

Uiteraard zal u verbaasd zijn om te zien dat wij zomaar uit het niets GHOST als headliner toevoegen, op vrijdag 11 augustus dan nog wel. De affiche voor vrijdag was toch rond en wij zouden op zaterdag toch nog een band boven Saxon plaatsen op onze Prison Stage? Twee keer raak! Alcatraz zou echter Alcatraz niet zijn als het, dwars tegen de regels in, gewoon haar eigen goesting doet. Nu zeker, omdat we wat te vieren hebben. We willen de tiende editie allesbehalve onopgemerkt laten voorbijgaan en zijn daarvoor achter de schermen hard aan het sleutelen aan enkele nieuwigheden, maar vooral het uitbouwen van onze beste line-up tot op heden moet tot een onvergetelijke gebeurtenis leiden. Om die reden hebben we beslist om onze Prison Stage ook op vrijdag te openen. Dat om onze bezoekers ook een volwaardige vrijdag met acht bands aan te bieden; vier in de tent, vier op het hoofdpodium. En je hoofdpodium afsluiten doe je best met een tot de verbeelding sprekende naam. Het is daarom dat we Ghost toevoegen aan de lijst met formidabele bands die reeds op het programma staan. Een optreden van Ghost is niet zomaar een optreden, het zijn veeleer satanische rituelen waarbij de duivelse paus de diabolische dans leidt, met in zijn zog de Nameless Ghouls die de sacrale hoogmis muzikaal ondersteunen. Wat ons betreft een niet te missen muzikaal én visueel spektakel!
De tralies voor de Prison Stage zullen dus reeds op vrijdag weg worden gehaald. Met Evil Invaders staat er voor die dag al een Belgische band op de affiche, maar ook op de Prison Stage willen we graag uitpakken met een groep van ‘bij ons’. Een band uit de streek rond Kortrijk, als het even kan. En dan kunnen we eigenlijk niet rond DYSCORDIA heen. In de Pers woorden ze steevast een van onze best bewaarde geheimen genoemd. Terecht want Dyscordia staat voor uiterst vakkundig gebrachte progressieve power metal. De band stond reeds op Graspop en Summer Breeze en heeft dus wel degelijk ervaring met grote podia. Het zestal krijgt dan ook de eer ons hoofdpodium op vrijdag in te zegenen, onder het toeziend oog van onze Officer Nice….
De toevoeging van Ghost & Dyscordia en het openstellen van de main stage op vrijdag verandert niets aan de ticketprijs, ook niet voor een dagticket op vrijdag. Er wordt later nog één naam bekend gemaakt voor de vrijdag.
We geven ook nog mee dat onze NWOBHM-helden van SAXON de Prison Stage zullen afsluiten op zaterdag. Met een feestje, wedden?
Dat betekent dat we voor zaterdag nog twee bands moeten aankondigen. Die hebben we ondertussen al te pakken. En, we blijven daarvoor op de Britse eilanden hangen, zo ergens eind jaren zeventig, begin jaren tachtig. NWOBHM viert hoogtij en een van de bands die met één voet in de NWOBHM staat en met de andere in de punk is het legendarische VENOM. De naam spreekt anno 2017 nog steeds tot de verbeelding, vooral omdat deze Britse bende ongeregeld uit Newcastle begin jaren tachtig een reeks albums uitbracht – ‘Welcome To Hell’ (1981), ‘Black Metal’ (1982) en ‘At War With Satan’ (1984) – die de metalscene op haar grondvesten deed daveren én helemaal zou veranderen. De jongste langspeler ‘From The Very Depths’ (2015) scoorde terecht een plaats in de top-20 in de eindejaarslijst van Rock Tribune. Dat Venom er enkele nummers uit zal spelen, staat als een omgekeerd kruis onder water, maar ook tal van klassiekers zoals ‘Warhead’, ‘Witching Hour’, ‘Welcome To Hell’, ‘The Evil One’, ‘Black Metal’ en ‘Bloodlust’ zullen ongetwijfeld de revue passeren.
Om de NWOBHM-drie-eenheid op zaterdag compleet te maken, duwen we er ook SWEET SAVAGE tussen. Misschien niet de meest bekende naam, maar wel een van de weinige bands die kan zeggen dat ze gecoverd werden op de allereerste demo van Metallica (Ron McGovney’s ’82 Garage Demo). Deze Noord-Ierse groep schoot in 1979 uit de startblokken, liet zich opmerken met een paar sterke singles, zag gitarist Vivian Campbell naar Dio vertrekken en werd al ontbonden nog voor er een eerste échte plaat was verschenen. Metallica viste het nummer ‘Killing Time’ nogmaals op in 1991, toen de cover als B-kant fungeerde van de single van ‘The Unforgiven’, en plaatste de song later ook nog eens op de cd ‘Garage Inc.’ (1997). Alcatraz houdt van thrash en laat Sweet Savage, met hun proto-thrash, een van de pioniers van het genre zijn. Een betere match konden wij niet bedenken….

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00