Home » Line-up Festival Mundial bijna compleet

Line-up Festival Mundial bijna compleet

door Dave van Hout
121 views 2 minuten leestijd

Line-up Festival Mundial bijna compleet!
Met nog een maand te gaan tot het festival , vond Festival Mundial het tijd voor een hele hoop gouden aanvullingen voor de line-up!
Che Sudaka
Che Sudaka zorgt voor een waar fiësta met hun mix van cumbia, ska en punk. Dat betekent 100% dansen op zondag in de Fontys Koepelhal! Hun muzikale roots liggen voornamelijk in Zuid-Amerika; latin vibes sijpelen door al hun nummers. De mannen stoppen al hun energie in een optreden. Hun missie? Muziek als wapen gebruiken in een geweldloze strijd voor een vriendelijke samenleving. “Power to the people” is hun lijfspreuk.
Nachtschade
Nachtschade brengt een theatrale cocktail van rock ‘n roll, funk en politiek engagement naar het podium van De Tuin! De band was eerder al te vinden op Down The Rabbit Hole, theatercircus de Parade en de Popronde. De vier mannen schrijven en componeren zelf hun nummers. Ze zetten hun sound in om een punt te maken, maar denk niet dat de band bestaat uit actieve wereldverbeteraars. Nachtschade is in de eerste plaats een extreem muzikale rock ‘n roll-band.
SMÈRRIG
In de Desperados Party Arena kun je het hele weekend los met SMÈRRIG, een vies vuil fiske uit ‘s-Hertogenbosch. “Soppen, rijden, glibberen en nog veel meer dorstige bedoelingen op de heerlijkste classic hiphop en r&b”, zeggen ze zelf. Guilty pleasure plaatjes zijn er een vereiste!
De Club & De Dub
Vorige week maakte Festival Mundial bekend dat de vrienden van Gaande en Dubcorner voor een groot feest gaan zorgen. Nu verklappen ze met welke artiesten ze dat gaan doen:
Gaande neemt zaterdagavond De Club over met Gimbrère, Wantigga, Jaël, Dave Budha (live), Paquito Moniz en Gurney-Champion. Dubcorner maakt er een dub-, ska- en reggaefestijn van in De Dub met Pacha Mama Soundsystem, Guiding Ark, Syrina Sound, Covenant Soundsystem, Humble Lion Sound, Moa Anbessa, Don Diego, Nish Wadada, Rootsman Sax, Strawl, Binnen Oosten Sound System, Michael Exodus, Real Rockers, Vibronics en Madu Messenger.
Festival Mundial vind je op 24 en 25 juni in de industriële setting van de Spoorzone in Tilburg. Er zijn nog kaarten te koop via www.festivalmundial.nl/tickets.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00