Home » Little Steven & The Disciples of Soul naar Oosterpoort Groningen

Little Steven & The Disciples of Soul naar Oosterpoort Groningen

door Patrick Spruytenburg
122 views 1 minuten leestijd

“Featuring Rock and Roll Hall of Famer Steven Van Zandt of the E Street Band, The Sopranos, Lilyhammer, and Little Steven’s Underground Garage!”
Steven Van Zandt, a.k.a. Little Steven, is muzikant, performer, songwriter, componist, producer, acteur, DJ, activist, docent én lid van de Rock and Roll Hall of Fame. Gaat er nog geen belletje rinkelen? Haal dan hieronder even je herinneringen op:
Carrière
Little Steven maakte carrière in de jaren 70 toen hij met The Asbury Jukes de ‘Jersey Shore sound’ ontwikkelde. Al snel sprong hij over op een ander schip en werd hij een van de eerste leden van Bruce Springsteen’s E Street Band. Hij toerde jaren met Springsteen maar vormde in de jaren 80 ook zijn eigen band: Little Steven and the Disciples of Soul. Omdat enkel muziek maken hem echter niet zinde, dook Steven ook in tal van andere projecten. Zo produceerde hij o.a. deels Springsteen’s ‘The River’ en ‘Born in the U.S.A.’, startte hij het goede doel Artists United Against Apartheid, speelde hij de rol van Silvio Dante in The Sopranos, schreef, produceerde en speelde hij in de Netflix-show Lilyhammer, en startte hij verschillende radioshows.
Nieuw werk
Het laatste album dat Steven met Little Steven and the Disciples of Soul uitbracht ligt bij menig fan minimaal al 15 jaar op de plank. Daarom is het dan ook tijd voor nieuw werk. Met het stampvolle rhythm and blues album ‘Soulfire’ (2017) bewijst Little Steven dat hij weer helemaal terug is en staat hij dan ook binnenkort op de planken van De Oosterpoort. Een concert om niet te missen!
Maandag 27 november
20:00 uur: aanvang
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.
bron: website oosterpoort

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00