Wanneer er een mailtje binnenkomt met de titel Is dit geen album voor jou?’ heb ik meestal al zo’n idee hoe laat het is. Meestal krijg ik dan een stevige kraker voorgeschoteld. De eerste keer dat ik het nummer Immortal van Lorna Shore opzette, leek het wel alsof er een tornado door mijn koptelefoon naar buiten vloog. Bruut, intens en vooral heel zwaar. Verder onderzoek leert mij dat de band uit Amerika het album heeft opgenomen met nieuwbakken zanger CJ McCreery. CJ maakt echter niet langer deel uit van de band. Ondanks dat is Immortal afgelopen vrijdag uitgekomen. Misschien dat die windstoten van de afgelopen dagen hun weg zullen vinden richting mijn woonkamer.

De combi Immortal en Death Portrait starten het album en dit zijn voor mij twee pronkstukken. De lekkere blastbeats worden opgevolgd door een refrein, wat door de gitaarpartij wat luchtiger klinkt. Toch is voor mij de absolute uitblinker zanger CJ. Deze man weet het grunten op zoveel verscheidene manieren te brengen. En Laag. De man heeft een strot om u tegen te zeggen. Dat gepaard met de drie zeer getalenteerde muzikanten, gitaristen Adam DeMicco en Andrew O’Connor en drummer Austin Archey, weten Immortal en Death Portrait zich te ontwikkelen tot mijn meest beluisterde nummers van de afgelopen twee maanden. Opvallend is wel hoe zwaar Lorna Shore de breakdowns kan laten klinken zonder bassist. Ik dacht altijd dat een bassist daarvoor noodzakelijk was, maar Lorna Shore bewijst het tegendeel. Gevolgd wordt er met het misschien nog wel hardere This Is Hell. De muzikale partijen klinken zo lekker en CJ brult er weer goed op los. En eigenlijk gaat het zo door tot afsluiter Relentless Torment Austin Archey speelt erg strak en is op sommige momenten waarschijnlijk sneller dan Speedy Gonzales. Adam DeMicco en Andrew O’Connor blazen de ene na de andere rake riff uit hun zessnarige vrienden. En dit alles wordt aan elkaar gebruld door zanger CJ McCreery. Deze deathcore-fan hadden ze niet gelukkiger kunnen maken.

Ik heb altijd gedacht dat Despised Icon het hardste was waar ik naar luisterde. Ik ben er nu achter dat het een gedeelde eerste plek is geworden. Lorna Shore levert me wel een schijfje. Het werd al eerder genoemd, maar Immortal is bruut en intens. Immortal is een adrenaline kick, die verplicht eens per maand gedoseerd toegediend moet worden.