Home » Lovelorn Dolls – Lullaby

Lovelorn Dolls – Lullaby

door Filip van der Linden
820 views 1 minuten leestijd

Het Belgische goth rock duo Lovelorn Dolls heeft een leuke cover uit van Lullaby van The Cure.

De track krijgt muzikaal een soort van Marilyn Manson-jasje aangemeten, met vrouwelijke vocalen die soms tegelijk lieflijk en dreigend zijn. De basis en de vibe van het origineel blijven overeind, hoewel Lovelorn Dolls er toch met de vuile voeten door gaan. Fantastisch dat deze band niet bezwijkt onder het eindeloze respect dat veel andere artiesten hebben voor een band als the Cure.

Lovelorn Dolls is één van de vele bands op het Alfa Matrix-label en deze cover van Lullaby is één van de 27 tracks van het tribute album A Strange Play 2 van Alfa Matrix en zusterlabel Spleen+. Lovelorn Dolls deed in 2014 overigens ook al mee op deel 1 van deze tribute-reeks. Op deel 2 staan voorts nog The Cure-covers door onder meer Star Industry, The Ultimate Dreamers, The Breath Of Life, Armageddon Dildos, Implant, Digital Factor en Lights AM. Dat tribute-album komt uit op 23 juni.

Bij de Lullaby-cover door Lovelorn Dolls hoort een leuke video. Die kan je bekijken via https://spleenplus.bandcamp.com/track/lullaby

O

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00