Home » Lowlands komt met 32 nieuwe namen

Lowlands komt met 32 nieuwe namen

door Dave van Hout
2,1K views 3 minuten leestijd

Een effectieve kuur tegen het staartje van je winterdip? Loop alvast warm met 32 nieuwe namen voor LL23! 

boygenius: Het Amerikaanse indierock-trio Julien Baker, Phoebe Bridgers en Lucy Dacus laat piepklein begonnen liedjes ontaarden in grootse finales met meeslepende (gospel)samenzang. Zeg niet dat we je niet bijtijds getipt hebben over het schitterende boygenius.

First Aid Kit: Als First Aid Kit putten de zusjes Söderberg uit hun muzikale verbanddoos. Het duo begon in de straten van Stockholm, en maakt muziek met de doorleefde intimiteit van folk, de sobere vertelkunst van country en de vocale harmonieën van gospel. Goud!

Pusha T: Met Pusha T uit Virginia haalt Lowlands drie decennia rapervaring naar de polder. Al die jaren rapt de veteraan vooral over het geld dat hij verdient met dealen en spitten, het luxeleventje dat hij leidt en de schaduwkanten daarvan. Op dit speelveld is er niemand die hem verslaat.

Alborosie: Reggae-artiest Alborosie leeft zijn droom. Maak kennis met Yellowman-achtige dancehall, onvervalste dub, Italiaanse lyrics op bijvoorbeeld ‘Giganti’, een verrassende Metallica-cover, en een liveband die heerlijke ouderwetse grooves en vibes tot kunst verheft.

Lancey Foux: Psychedelische trap. Rauwer dan rauwe grime. Een excentrieke R&B-ballad. De eigenzinnige Britse rapper Lancey Foux creëert zijn eigen hiphopuniversum, waar geen plaats is voor concessies. Ook jij wordt straks geheid opgeslokt in zijn broeierige rap-oraties.

Mezerg: De Franse multi-instrumentalist Mezerg hoort muziek op de meest onverwachte plekken. Met effectpedalen, keyboards en zijn trouwe theremin gooit deze pionier stijlen als acid, jazz, funk en techno in de snelkookpan om er dansbare haute cuisine van te maken.

Mother Mother: De indierock van het Canadese Mother Mother heeft iets wat bij veel soortgenoten ontbreekt: een dosis glamour, bravoure en levenslust. Dit zijn geen sombermannetjes, maar dartele showpony’s die pas tevreden zijn als iedereen in hun piste meedanst.

MUNA: MUNA knalt er de ene na de andere synthpopstamper uit, met een mix van punchy drums, vocale glansrollen en hitgevoelige hooks die het Amerikaanse trio al onweerstaanbaar genoeg maken. Laat zien en horen wie je bent tijdens dit popavontuur: to the MUNA and back.

RAYE: Je zou je campingflight bijna omdopen in een weekendje Llownden. Het meesterlijke repertoire van de alles aan flarden zingende RAYE getuigt van zelfspot en een flinke portie cockney-soul. Alweer zo’n diamantje uit de Britse hoofdstad!

S10: S10 is uniek door haar manier van zingen en openhartigheid. Met heldere stem verkent ze de donkerste krochten van haar psyche, al heeft strijd inmiddels plaatsgemaakt voor genot. Grootse pop, stevige gitaren en doorhalen in de club: dat is S10 anno 2023.

Son Mieux: De fonkelende, met blazers en strijkers overladen pop van het Haagse Son Mieux rijkt naar en bereikt het hoogste. Dit is een der grootste Nederlandse bands van nu, en met het op slimme en dansbare wijze vangen van herkenbare emoties zullen ze dat nog tijden blijven ook.

sor + sorkest: Een spannende mix van hiphop en klassieke muziek. De Amsterdamse duizendpoot sor (rapper, componist, producer) treedt aan met een compleet orkest, dat hij als ‘maestro’ ongetwijfeld tot grote hoogten opzweept. Laat die mond maar openvallen.

Wende: De wonderbaarlijk wendbare Wende won Edisons in kleinkunst en pop, acteert, maakt theatervoorstellingen en verlegt telkens creatieve grenzen. Maak ruimte voor haar dansende, schreeuwende, klauterende, vloekende en hypnotiserende capriolen.

Ook de volgende acts komen naar Lowlands:
Avalon Emerson & The Charm, Beatenberg, clipping., Deki Alem, The Dreadnoughts, ECHT!, Elkka, Hannah Grae, joe unknown, Kennyhoopla, Liv.e, Nabihah Iqbal, PVA, QUIQUE, The Scratch, Sho Madjozi, Sierra Ferrell, Son Rompe Pera en Water From Your Eyes

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00