Home » Lucinda Williams – You Are Cordially Invited A Tribute To The Rolling Stones Lu's Jukebox Series Vol. 6

Lucinda Williams – You Are Cordially Invited A Tribute To The Rolling Stones Lu's Jukebox Series Vol. 6

door Edwin Knip
229 views 2 minuten leestijd

Deel zes in de serie Lu’s Jukebox van zangeres Lucinda Williams, begenadigd folk, rock, blues en country artiest.
Tja, die eeuwige discussie of een origineel altijd beter is dan de cover. Of, moet je bepaalde nummers (of artiesten) wel coveren? Williams doet niet mee aan deze discussie. De in 1953 geboren zangeres brengt op 31 december 2020 het digitale album It’s Only Rock And Roll: A Tribute To The Rolling Stones uit, zestien tracks van de heren Jagger en Richards. Nu komt het album op vinyl en cd uit.
De hoes is gebaseerd op Beggar’s Banquet uit 1968. Williams heeft de nummers thuis opgenomen, gedwongen door de lockdown. Van de opbrengsten uit de jukebox series maakte ze donaties aan diverse zalen. Mede door haar drukke toerschema had ze voor COVID19 nooit tijd om zich op een volledig cover album te storten, en die tijd kwam nu wel beschikbaar.
De zestien nummers op dit album zijn uit het tijdperk tussen 1965 en 1974, singles, b-kantjes en albumtracks. Williams gaat bewust niet uitsluitend voor de hits, zo horen we Sway en Moonlight Mile van het album Sticky Fingers uit 1971. Dit zijn wel meteen de minder bekende nummers, voor de rest komen bekendere nummers voorbij zoals Sympathy For The Devil, (I Can’t Get No) Satisfaction, Paint It Black en The Last Time om maar een aantal titels te noemen.
De stem van Williams is duidelijk getekend door de tijd, ze is niet altijd even toonvast en sommige bewerkingen doen de wenkbrauwen wel even fronsen. Zo is de intro van Paint It Black vakkundig om zeep geholpen en ook Satisfaction moet er aan geloven. Het subtiele spel van de Rolling Stones in Sympathy For The Devil wordt niet geïmiteerd, Williams zet wat steviger in. Andere nummers zoals Dead Flowers en Play With Fire pakt ze beter aan.
Over het geheel genomen is het een mooi tribute album geworden maar of de gemiddelde Rolling Stones fan hier warm voor loopt? Ik denk het eerlijk gezegd niet, maar het is in ieder geval wel waard om er even wat van te gaan luisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00