Home » Magnum – The Valley Of Tears / The Ballads

Magnum – The Valley Of Tears / The Ballads

door Edwin Knip
99 views 2 minuten leestijd

Krijg je een goede compilatie wanneer je uitsluitend ballads van een hardrock band bij elkaar op een album zet?
Het antwoord is natuurlijk nee, maar waarom gebeurt het dan? Het antwoord is simpel. Diverse hardrock bands hebben met hun rustige nummers de afgelopen decennia hoge ogen gegooid in de (Nederlandse) hitlijsten, het grote publiek smult van deze ballads. Te denken valt aan Extreme, Mr.Big, The Scorpions en Whitesnake. Stuk voor stuk hoge noteringen in de lijst met diverse ballads. En hoe groot is de schok als je dan een album koopt, en er staat maar één rustig nummer op. Alleen die ene hitgevoelige ballad en voor de rest is het van dik hout zaagt men planken. Welnu, voor deze balladliefhebbers is deze compilatie van Magnum een ultieme kans.
Tien tracks, tien tranentrekkende ballads. Een groot aantal van de nummers zijn opnieuw opgenomen of opnieuw gemixt. Van het nummer When The World Comes Down is er een nieuwe live versie op het album gezet. Tien nummers lang laat de band horen dat ze degelijke, sterke ballads af kan leveren. Dat is mede de kracht van de band, naast het stevige werk worden ook ballads niet geschuwd. Bandleden Tony Clarkin en Bob Catley zijn verantwoordelijk voor een groot aantal composities, en over hun ballads zijn ze duidelijk: “je moet je fans iets bieden om over te dromen, iets waarin ze zichzelf kunnen verplaatsen, als je wilt dat ze je blijven volgen“.  Zonder de ballads is het materiaal van de band niet compleet, aldus Catley. En hij doelt dan niet alleen op Lonely Night en When The World Comes Down, maar ook op recentere ballads als The Valley Of Tears en Broken Wheel.
Het doel van deze compilatie is om de luisteraar op een emotionele reis te sturen. Nog een leuk weetje, het idee voor de compilatie komt niet van de band of de platenmaatschappij. Het was de dochter van Clarkin die voorstelde om al die mooie rustige nummers van de band bij elkaar te voegen. En toen de platenmaatschappij enthousiast reageerde was het een kwestie van (studio) tijd om het album te maken. Van de in eerste instantie zestien gekozen tracks, zijn er uiteindelijk tien op het album terecht gekomen.
Op dit moment staan er voor 2017 een reeks concerten in de maand april geboekt, in Duitsland en Zwitserland.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00