Home » Meet The Storm – To What End

Meet The Storm – To What End

door Jochem van der Steen
122 views 2 minuten leestijd

hoes_voorkant-150x150Naar aanleiding van mijn interview met deze uitstekende Nederlandse band eerder op het Groezrock festival waren mijn verwachtingen hooggespannen over dit debuut. Gelukkig werd ik niet teleurgesteld.
Iedereen die denk dat keiharde, vuige en gruizige rock niet kan samengaan met melodie moet naar deze plaat luisteren. De geschreeuwde vocals, snelle drums en riffs zouden dit een standaard hardcore punk of metalcore plaat kunnen maken. De melodieuze invloed van klassiekere rockbands schuilt echter bij elk nummer onderhuids in de melodieuze manier waarop instrument en vocaal hand in hand de song tot een bevredigend einde leiden. Yep, dit zijn liedjes. Hard, punky en rauw maar toch serieus liedjes. Lynnyrd Skynnyrd on speed. Peter Pan Speedrock als ze hardcore punk zouden spelen. Metallica als ze meer dan 15 jaar jonger waren.
Elke track kenmerkt zich door de opzwepende openingsriffs waarna als snel vocalist Matthias je zo weet op te zwepen dat je trek krijgt een hotelkamer op te zoeken die je kort en klein kunt slaan. En dan zijn daar de cleane vocals die je tot rust manen en je eigen agressie en die van de nummers weten te beteugelen en in te tomen tot gewoon een goed rocknummer. Het perfecte recept voor een echte harde rockplaat.
White Russian heeft een superband te pakken en ik hoop voor ze dat ze Meet The Storm voor  nog veel albums kunnen tekenen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00