Home » Melancholische Doom Metal band Vetrar Draugurinn start werk aan album #2

Melancholische Doom Metal band Vetrar Draugurinn start werk aan album #2

door Maurice van der Zalm
244 views 1 minuten leestijd

De Nederlandse Melancholische Doom Metal band Vetrar Draugurinn, met in de gelederen Marjan Welman (Autumn, Ayreon), gitarist Eric Hazebroek (Pilgrimage, ex Stream of Passion), gitarist Thomas Cochrane (Hologram Earth, Dystopia), drummer Jim van de Kerkhof (ex All For Nothing, ex Morning) en bassist Arjan Heijden (ex Daeonia, ex Acrid), zijn begonnen met het werk voor het tweede album van de zwaarmoedige band. Bijna een jaar na de release van het eerste volledige album “Hinterlands” (Painted Bass Records) staan er wederom 8 nieuwe songs klaar om vastgelegd te worden voor een release.
“Hinterlands” werd na de release goed ontvangen door zowel nationale als internationale pers. De band was vervolgens te zien bij een select aantal optredens, waaronder op het FemME festival, Dutch Doom Days, en met de Australische dark metal band The Eternal.
De komende maanden zal men besteden aan de pre-productie van de 8 nummers, waarna men in onderhandeling zal gaan voor het uitbrengen van de nieuwe collectie donkere, soms zware, soms breekbare, atmosferische en minimalistische songs. De band hoopt het nog titelloze tweede album voor eind 2020 uit te brengen.
Vetrar Draugurinn is ondertussen ook nog live te aanschouwen, nl:
7 maart 2020 – Bosuil, Weert, NL – w/ Autumn + In-Tension
13 maart 2020 – Flux, Zaandam, NL – w/ Autumn

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00