Home » Meltheads – Naïef

Meltheads – Naïef

door Filip van der Linden
801 views 1 minuten leestijd

De Belgische indierockband Meltheads haalde begin dit jaar de finale van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel (met Sweet Monica) en behaalde zilver op Humo’s Rock Rally. Daardoor konden ze de voorbije zomer op Pukkelpop en de Lokerse Feesten spelen. Nu is er hun nieuwe single, Naïef.

Dat is een coldwave/gitaartrack in het Nederlands. Van dat Nederlands gaan ze blijkbaar geen gewoonte maken, want de rest van het repertoire van Meltheads is gewoon in het Engels. Maar op dit nummer werkt het wel en gaan wij spontaan denken aan En Toen Was Er Niets Meer van De Brassers of aan De Kommeniste of Aroma di Amore. Deze boodschap zou niet zo hard binnenkomen in het Engels.

Deze single mag van mijn part uitgroeien tot een klassieker in de postpunk. Dit klinkt helemaal zoals in de donkere jaren ’80. Toen hadden we ook een gelopperende inflatie, een energiecrisis en de dreiging van een atoomoorlog. Maar nog geen Meltheads. Naïef brengt het leed van de hele wereld samen in één zinderende track.

Voor wie deze single van Meltheads goed vindt is er een 12″ vinyl (wat we vroeger een maxi-single noemden) met behalve de radio-edit van Naïef nog van hetzelfde nummer een new wave-versie, een extended versie en een live-versie. Die laatste is de meest intense. Te bestellen via de bandcamp van Meltheads.

Wie deze Meltheads eens live aan het werk wil zien, kan op 22 oktober naar Left Of The Dial in Rotterdam.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00