Home » Merel Bechtold lanceert nieuwe band Dear Mother

Merel Bechtold lanceert nieuwe band Dear Mother

door Maurice van der Zalm
252 views 2 minuten leestijd

Dear Mother is de nieuwe moderne metalcore/alternative band van drummer Joey Marin (Delain, Purest of Pain), zanger David Hruska (Deadly Circus Fire) en gitariste Merel Bechtold (MaYaN, Purest of Pain, ex-Delain). De Nederlands/Londense band heeft 13 nummers klaarliggen om te worden opgenomen voor het debuut album.
De Australische producer Jimmy Alexander, bekend van zijn werk met ‘Awaken I Am’ en ‘Slaves’ zal het album gaan produceren.​ “Seriously, songs are KILLER so far, I haven’t been this excited by a project in a long time!”.
Merel: “Het afgelopen jaar heb ik verscheidene projecten gedag gezegd om ruimte te maken voor dat wat echt belangrijk voor mij is. Daardoor heb ik de moeilijkste beslissingen ooit moeten maken, maar dit was de enige manier om mij te kunnen richten op mijn eigen dromen. Ik heb daarbij mijzelf de vraag gesteld wat betekent muziek voor mij en ik kwam tot de conclusie dat ik alles behalve dat aan het doen was”.
“Vandaag de dag is het helemaal anders en dat is dus goed. Het hele doel van deze band is dat we muziek maken die wij vet vinden, zonder restricties, met mensen waar wij een goed gevoel bij hebben. Joey is het jongere broertje dat ik nooit gehad heb. Dit is de derde band waar we samen in spelen, maar ditmaal is het anders, omdat wij nu samen iets begonnen zijn. Na een lange zoektocht heeft de Russische David, die in Londen woont, ons gevonden. Die gast heeft echt een dijk van een stem. Het is erg lastig om een zanger te vinden die clean, overdrive en screams kan, geloofwaardig en ook nog is super leuk is. Het schrijfproces ging heel gemakkelijk en onze muzikale connectie is ongekend. Ook hebben we een geweldige bassist Werner Erkelens (nu op tour met I Built the Sky) en mijn favoriete Nederlands gitarist Ferry Duijsens. Wij hebben samen in The Gentle Storm gespeeld en klikte meteen. Zij zullen zich later in het proces gaan bijvoegen.”
Dear Mother wordt gelanceerd in combinatie met een crowdfunding campagne. De band heeft 25K nodig om het eerste album te realiseren. “Een album maken is een ontzettend dure hobby en helaas hebben we niet de steun van een label of rijke ouders. Gelukkig is de metal scene ontzettend gepassioneerd en loyaal en heeft men deze dagen de macht om bands direct te steunen. Wij vragen deze geweldige mensen dan ook om steun om onze droom te realiseren.”
Crowdfunding: ​www.dearmotherofficial.com

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00