Home » METAL-AID band uitgelicht: ANN MY DICE

METAL-AID band uitgelicht: ANN MY DICE

door Maurice van der Zalm
279 views 2 minuten leestijd

Ann My Dice is een energieke metalband uit Rotterdam/Utrecht. Sinds de oprichting in 2012 heeft de band een groot aantal shows gespeeld door heel Nederland en Europa, waaronder België, Duitsland, Kroatië, Tsjechië en nog enkele andere landen.  In veel cafés, kleine en grote zalen heeft reeds het geluid van Ann My Dice door de speakers mogen klinken. Onder andere zalen als Bibelot, Baroeg en Fluor.
Door het combineren van rauwe vocalen, melodieuze twists en keiharde riffs weet de band tot een geheel eigen metalgeluid te komen. Rauw, hard en melodisch krijg je bij Ann My Dice een combinatie van Killswitch Engage, While She Sleeps en Trivium. Dit geluid, samen met een knallende show en een immer enthousiaste houding, leiden al acht jaar tot absolute hoogtepunten voor zowel publiek als de band zelf.
De band is opgericht door drummer Tim van Vliet en gitarist-zanger Nils Stok. Al snel werd duidelijk dat de dynamiek in de muziek nog hoger kon en werd de jonge gitaarvirtuoos  Ian Izeboud aangetrokken. Daarna heeft de blonde god Jorn de Kleine zijn intrede gemaakt als bassist van de band..
In 2015 verscheen het eerste album ‘To Start A Journey’ en na een spetterend onthaal zijn de deuren geopend voor Ann My Dice en is de band verder gaan werken aan hun missie om de wereld te veroveren. Het volgende offensief van deze alternatieve metalband uit Rotterdam/Utrecht was de EP Thorne in 2019. En daarmee een volgende stap op de reis die Ann My Dice heeft aangevangen.  De muziek van Ann My Dice biedt je ook bij het optreden op METAL-AID  een combinatie van stijlen waarbij de diepe zware grunts en de wat retroachtige clean vocals een spanningsveld creëren die je pakken, maar je ook in een soort van verwarring en vervoering kunnen brengen.
De band speelt in Poppodium Baroeg een soort thuiswedstrijd en zal alles uit de kast halen om je omver te blazen. Markeer daarom zaterdag 25 juli in de agenda en volg het optreden via YouTube of facebook wanneer je kijkt op https://metal-aid.jouwweb.nl/stream
https://www.youtube.com/channel/UC8joEhSk-XHiAjYSVvZqEeg/live
https://www.facebook.com/rockportaal/
Are you ready to hoist your socks and raise your fists with Ann My Dice?

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00