Home » METAL-AID band uitgelicht: DEGENERATE

METAL-AID band uitgelicht: DEGENERATE

door Maurice van der Zalm
389 views 2 minuten leestijd

Nederland heeft wel wat te bieden op metalgebied en zeker binnen het thrashgenre is er genoeg te beleven. Één van de uitschieters is wat dat betreft Degenerate die op een gelukzalige manier thrash- en deathmetal weet te vermengen met elkaar.
Gitarist/zanger Rens Hilgers besloot in 2016 om Degenerate op te richten met  gitarist Dani Ruiz Cardo, bassist Filip A. Filipczuk en drummer Bas Bloos omdat er een soort van metalmagie ontstond wanneer zij bij elkaar waren. Dat resulteerde vorig jaar in het eerste echte album Devastation Ahead. Een album dat thrashmetal ademt en daardoor vorig jaar tot één van de beste albums van Nederlandse bodem mag worden gerekend.
Degenerate gaat het festival om 22.00 uur als laatste band op de line-up afsluiten met een stevige set waar liefhebbers van Sepultura, Cavalera of Children Of Bodom zeker van zullen genieten. Met daarnaast natuurlijk de liefhebbers van onvervalste thrashmetal. Maar wel thrashmetal waarbij de band je geregeld even in verwarring kan brengen met onvervalste ‘hooks’ en tempoverschuivingen. Juist deze accenten in de muziek van Degenerate zorgen ervoor dat je op het puntje van de je stoel blijft zitten, dat je even in slow-motion de circlepit beleeft of dat je bij het crowdsurfen in de tuin bij de buren even het idee hebt dat je zweeft.
Met het album Devastation Ahead heeft Degenerate een album met internationale allure gemaakt dat op veel positieve reviews mocht rekenen. We zijn dan ook heel, heel erg blij dat ook Degenerate de boel muzikaal op stelten gaat zetten, een bijdrage gaat leveren aan onze en jullie beleving van dit unieke festival, en meteen alle covid-19 een eind weg blaast.
Check in op zaterdag 25 juli vanaf 13.00 uur en in het bijzonder om 22.00 uur wanneer Degenerate de naden uit de broek speelt in Baroeg Rotterdam.
www.metal-aid.jouwweb.nl
https://www.facebook.com/events/2591574671101983/
https://baroeg.nl/productie/metal-aid-festival-live-stream/

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00