Home » MetalWings – A Whole New Land

MetalWings – A Whole New Land

door Edwin Knip
199 views 2 minuten leestijd

Het tweede album van deze Bulgaarse symphonic metalband is al een tijdje uit maar verdient zeker nog wat aandacht.
Op het nieuwe album doet de band niet kinderachtig, met elf tracks die samen bijna zeventig minuten duren levert de band een album af dat de gemiddelde album lengte overstijgt. Zangeres Stela Atanasova bespeelt op het nieuwe album ook de toetsen en de elektrische viool  Ze wordt bijgestaan door gitarist Grigor Kostadinov, bassist Vlad Enev, toetsenist Angel Kitanov en drummer Nikola Ivanov.
Het album opent met het titelnummer A Whole New Land, meteen het langste nummer van het album. Het nummer kent een rustige intro waarna het volume iets omhoog gaat. De zang van Atanasova klinkt helder en rustig. Het nummer kent diverse tempo wisselingen, van stevig en melodieus zakt het ineens weg in een rustige piano melodie. Het tweede nummer is Monster In The Mirror, de eerste single van het album. Tekstueel gaat het over een geheimzinnige spiegel die zielen kan onthullen. Het gaat over verdriet en angst. Het nummer is dreigender en steviger dan het voorgaande.
Pijn, wanhoop en het kwaad komen ook terug in Like A Willow Without Tears. Tekstueel maakt de band er in ieder geval werk van. Ook muzikaal is dit album een genot om naar te luisteren. Van de rauwe achtergrondzang in Monster In The Mirror naar de breekbare zang in Still Believe In Us, de band weet voldoende te variëren. De nummers zijn vol van muziek zonder echt bombastisch te worden.
Passengers Between The Rails Of Life is een lekker in het gehoor liggend nummer, een uptempo beat, stevig gitaar werk en krachtige zang. De band laat nummer na nummer horen flink te zijn gegroeid na het uitbrengen van het veelgeprezen debuut album. Ook dit tweede album is een aanrader en verdient zeker een luisterbeurt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00