Home » Metatrone – Eucharismetal

Metatrone – Eucharismetal

door Maurice van der Zalm
97 views 2 minuten leestijd

EucharismetalIk houd van mensen met een passie die dat positief in kunnen zetten. Het Italiaanse Metatrone heeft een dubbele passie. Zij proberen het katholieke gedachtegoed in een goede portie power-/christianmetal te verpakken en daar slagen ze verdomd goed in. Niet dat ik zo ontzettend graag naar religieuze teksten luister, maar in het geval van Metatrone ligt het er ook niet heel dik bovenop.
De nummers Molokai¸ Latest News From Light en Regina Coeli hebben allen raakpunten met het katholicisme. Daar tegenover staat bijvoorbeeld ook een nummers als Alef Dalet Mem dat kindermishandeling aan de orde stelt en daarbij maatschappelijke problemen naar voren brengt. Muzikaal zou je de band het best in de powermetal kunnen plaatsen. De single Latest News From Light is daarom een goede keus om de muziek van Metatrone bij het publiek te brengen. De progressieve metal heeft menig overlap met de melodische powermetal en klinkt door in Una Parte Di Me. Zelf ben ik niet zo gecharmeerd van de Italiaanse taal in een metalnummer, maar daar ligt ook wel weer de charme van de band. Zo schromen ze ook niet om in het snelle Regina Coeli juist het Latijn te gebruiken naast het Engels. Aan de andere kant gebruikt de band de melodische hardrock in Keep Running.
Tot nog toe een bijzondere band waarbij de keyboards van Father Davide Bruno een belangrijke rol spelen in het totale geluid. Een geluid dat veelal gekenmerkt wordt door een strakke ritmesectie met Dino Fiorenza (Billy Sheehan, Steve Vai en Paul Gilbert) op bas en Salvo Grasso (Hypersonic) op drums. De voortstuwende riffs van gitarist Stefano Calvagno geven daarbij de nummers nog meer snelheid. De heldere stem van Jo Lombardo klinkt goed en is in combinatie met de sterke grunts van Father Davide Bruno regelmatig sfeer bepalend.
Met Eucharismetal hink ik een beetje op twee gedachten. Enerzijds klinken de nummers heel vertrouwd en geven me een prettig gevoel. Anderzijds haalt de band het niveau van mede-christenen Theocracy niet. Toch besef ik dat ik dit album in de toekomst zeker nog eens uit de kast zal halen, juist omdat de sfeer van de nummers goed is en ze een positieve uitstraling hebben.
Naast de release van Eucharismetal worden daarbij de eerdere albums The Powerful Hand en Paradigma opnieuw uitgebracht door Rock Shots.
https://www.youtube.com/watch?v=66B_QTIX_xg

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00