Home » Mise-en-Scene – Party Till The Break Of Dawn

Mise-en-Scene – Party Till The Break Of Dawn

door Filip van der Linden
181 views 2 minuten leestijd

Van de Vlaamse skapunkband Mise-en-Scene mochten we hier in 2017 reeds de vrolijke EP One Way bespreken. Dit jaar zijn ze terug met een volledig album. Net als op One Way gaan ze op Party Till The Break Of Dawn geen genre uit de weg: van vrolijke gipsypunk met accordeon tot springerige en agressieve hardcore en meer mellow partyskapunk.
De blazerssectie krijgt opnieuw een hoofdrol op dit album. Voorts is er zeker nog meer maturiteit in de composities en in de lyrics. Zoals de albumtitel aangeeft gaan die van Mise-en-Scene meestal voor een feestje, maar ze kunnen ook ernstig zijn. Openingstrack Here And Now is sloganesk en ook Wicked heeft een sense of urgency die we doorgaans enkel in politiek geladen hardcore aantreffen, inclusief de meebrul-koortjes. De break ergens halfweg Wicked haalt de vaart er helemaal uit en dat snappen we niet helemaal, want zonder die break zou dit echt een kopstoot van een jewelste zijn.  Op Square voelen de breaks dan weer wel  organisch aan, hoewel deze track een spreidstand is tussen gipsy, hardcore en 2Tone-ska, maar het is wel één van de beste tracks van het album. Ze hebben het mengen van genres dan ook helemaal in de  vingers in deze negenkoppige band. Punkrock November is een heerlijke punkrocktrack en haalt hetzelfde niveau als Square. Homesick Boy is de derde klassieker in wording van dit album.
Derelict begint met een spannende, van Bad Brains geleende baslijn maar kan daarna net iets minder onze aandacht vast houden.  Met een songtitel als Concrete Jungle en de vele invloeden van ska verwacht je  een cover van Bob Marley, maar die van Mise-en-Scene beschrijven op deze track op een magistrale wijze hun eigen betonnen jungle. Marley coveren zou nochtans geen misdaad zijn voor deze Vlaamse rebellen. Met zo een brede invloeden ben ik eigenlijk wel benieuwd welke negen covers ze zouden verzamelen op één album.
De wereld van Mise-en-Scene is altijd vrolijk-spannend: er gebeurt heel veel tegelijk op Party Till The Break Of Dawn, maar de band houdt het overzicht en weet van elk genre de juiste dosis in de tracks te stoppen. Stilzitten op deze muziek zou zonde zijn.
Mise-en-Scene maakt begin juni een korte tour in de UK en op 27 juli komen ze naar Vogelpop in Ansen (Drente). Dat laatste optreden is de start van hun zomertournee die hen via Duitsland, Polen en Wit-Rusland ook nog naar Letland, Litouwen en Estland voert.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00