Home » Mister and Mississippi – We Only Part To Meet Again

Mister and Mississippi – We Only Part To Meet Again

door Maurice Tonies
143 views 2 minuten leestijd

Mister and Mississippi - We Only PartMet het verschijnen van hun gelijknamige debuutalbum legden Mister and Mississippi de lat direct aan de hoge kant. Met diverse prijzen, waaronder een Edison, tourde de groep langs vele zalen en overal kregen ze positieve kritieken. Na een korte stilte keert Mister and Mississippi weer terug! “We Only Part To Meet Again” is de mooie titel van hun nieuwe album. Kunnen ze de verwachtingen weer waarmaken? Kunnen ze hun debuutplaat overtreffen?
“We Only Part To Meet Again” trapt af met “Meet Me At The Lighthouse” en ademt direct de sfeer zoals we deze van de groep gewend zijn. Het karakteristieke geluid van Mister and Mississippi bestaat uit de schitterende samenzang van zangeres Maxime en zanger Samgar, die daarbij worden vergezeld door een goede muzikale omlijsting. En wat een omlijsting! De registers mogen meteen open, waardoor de luisteraar meteen wordt meegezogen. Wie al niet weggeblazen is door de openingstrack zal tijdens het bombastische gedeelte van “In Between” alsnog de oren spitsen. Mister and Mississippi begint zowaar even op The Editors te lijken. Het duistere en grauwe hebben ze op een weergaloze wijze weten te vertolken.
Het nieuwe album toont de groei aan die de groep heeft doorgemaakt. Ze gaan veel meer de diepte in, de puntjes staan nog dikker op de i. Of dat nu gaat om het gebruik van de vele instrumenten, de diverse lagen die in een nummer te horen zijn of toch gewoon het perfecte stemgeluid, over heel de linie is hard gewerkt. De nummers op “We Only Part To Meet Again” zitten simpelweg goed in elkaar, zoals een verhaal een inleiding, een kern en een slot heeft. De structuur klopt.
Hebben deze ontwikkelingen afbreuk gedaan aan hun stijl? Neen, Mister and Mississippi ademt nog steeds de folkpop zoals ze op hun debuutplaat deden. Ook bevat het album mooie ballads en klinken ze nog zoals we van ze gewend zijn. De verwachtingen hebben ze dan ook meer dan waar gemaakt en qua kwaliteiten hebben ze zichzelf zeker overtroffen. Komende tijd gaat de band weer heel het land door en het moet geweldig zijn om het bombastische stuk in “For Us To Remember” te mogen aanschouwen. Dit nummer zou regelrecht onder een spannend stuk in een film gezet kunnen worden om vervolgens met de afsluitende track “A Song For The Quiet Ones” weer helemaal tot rust te komen……..

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00