Home » Mollo Rilla – Viva El Camino

Mollo Rilla – Viva El Camino

door Edwin Knip
134 views 2 minuten leestijd

Het tweede album van dit rock trio uit Cleveland, Verenigde Staten.
De band Mollo Rilla wordt in 2017 opgericht door zanger/gitarist Marco Ciofani, bassist Joe Botta en drummer Joey Shannon. De band houdt van muzikale vrijheden en goede rock muziek. Hun eigen muziek is een mix van diverse stijlen in combinatie met Amerikaanse rock, latino gitaren en zelfs wat disco. De teksten gaan over vrijheid, moed en liefde.
Het is moeilijk om een label op deze band te plakken, welk genre hoort bij deze band? De nummers op het album zijn energiek en de stem van Ciofani werkt hypnotiserend. Een beetje rauw en in combinatie met zijn gitaarwerk drukt het een stevige stempel op de nummers. The Raven is het eerste nummer, het opent met een dreigende gitaar riff, donker en langgerekt waarna een lekker in het gehoor liggend tempo het nummer doorstart.
El Camino is het tweede nummer en weer is het de gitaar die overheerst. Maar deze keer in lekkere lange solo’s op verschillende toonhoogtes en in verschillende tempo’s. Het nummer lijkt in niets op het voorgaande. Het derde nummer is tevens de single, Night Fang klinkt als een donkere versie van een nummer uit de beginjaren van de Red Hot Chili Peppers. In dit nummer laat Ciofani nog maar eens horen welke geluiden hij uit zijn gitaar kan krijgen.
Let Go Pt.1 is een rustig en slepend nummer dat halverwege wat tempo oppakt. En zo weet de band in tien nummers elke keer te verrassen, elk nummer zit muzikaal anders in elkaar. Het is drie kwartier lang genieten van de muzikale kunsten van dit trio. Dit had best langer mogen duren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00