Home » Motörhead – Seriously Bad Magic

Motörhead – Seriously Bad Magic

door Xander Pas
706 views 2 minuten leestijd

In 2015 kwam het laatste studio album van Motörhead uit. Bad Magic was het 23ste album van de Britse hard rock band opgericht door voormalig Hawkwind lid Lemmy. Later dat jaar overleed hij.

Dit is niet de eerste keer dat Motörhead een album recycled. Dat deed de band al eerder met hun album “Bastards”. In 2015 werd dat album onder een andere naam uitgebracht zonder echt iets nieuws te bieden. Dat is hier niet het geval. Dit is een vermoedelijk nieuwe mix van Bad Magic (al is het verschil minimaal) met als bonus een live set van de band uit 2015. Het is fijn deze nummers weer opnieuw te horen, ik was namelijk vergeten hoeveel ik van dit album heb genoten toen het uitkwam. Met nummers als “Thunder & Lightning”, “Victory or Die” en “Tell Me Who To Kill” is dit een waardige afsluiter van een van de meest invloedrijke bands ooit.

De cover van “Heroes”, origineel van David Bowie blijft mooi en is een mooie bonus track. Evenals de twee andere bonus tracks. Dat zijn twee outtakes van de Bad Magic sessie.

Waar ik het meest benieuwd naar was, is de live show. Opgenomen in 2015 op het Fuji Rock festival in Japan. Daar is destijds een hele mooie set gespeeld. Met onder andere mijn favoriete Motörhead nummer: “Just ‘Cos You Got the Power”. Ook “Doctor Rock”, “The Chase is Better Than the Catch” en anders Motörhead klassiekers komen voorbij. De band zal ongetwijfeld goed hebben gespeeld, echter komt dit niet echt goed naar voren in de mix. Lemmy’s stem is nauwelijks te horen, de drums klinken onnatuurlijk en de gitaar + bass klinken levenloos. Erg jammer dat de mix het concert geen eer aan doet.

Als groot Motörhead fan is dit een leuke release om te hebben, al moet je het zeker niet voor de geluidskwaliteit doen. Het live optreden is leuk en op vol volume in de auto kun je even goed headbangen, ondanks dat ik allesbehalve onder de indruk ben van de opnames. Het album “Bad Magic” en de 3 bonus tracks klinken goed. Gewoon zoals je van Motörhead zou verwachten. Luid en energiek. Alleen al voor die fantastische cover van “Heroes” de moeite waard.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00