Home » Motorjesus – Hellbreaker

Motorjesus – Hellbreaker

door Edwin Knip
193 views 1 minuten leestijd

Op het nieuwe album van deze Duitsers horen we een fijne mix van ouderwetse heavy metal en smerige hard rock.
De band is al een aantal jaren actief en heeft getoerd met bands als Motorhead, Anthrax, Prong en Mustasch. Het grootste succes tot nu toe boekte de band met het vorige album Race To Resurrection dan de 41e plek behaalde in de Duitse hitlijsten. Mede omdat de live show geschrapt werden als gevolg van de COVID19 pandemie stort de band zich op het zevende album, Hellbreaker.
De band schrijft korte, snelle nummers en wil deze keer geen ballad op het album plaatsen. Nummers als Car Wars en Dead Rising gaan voorzichtig richting de punk terwijl het titelnummer Hellbreaker en het nummer Lawgiver meer richting de jaren tachtig hardrock gaan. De beide gitaristen van de band, Andy Peters en Patrick Wassenberg werken zich drie keer in het rond en zetten een solide muur van gitaarakkoorden neer waar zanger Chris Birx moeiteloos overheen schreeuwt.
De energie spat van de nummers af, het ene snelle nummer na het andere passeert. Firebreather heeft een heerlijk stampend ritme en is met ruim vijf minuten het langste nummer op het album. De band weet maar liefst elf nummers af te werken in een kleine drie kwartier tijd. Vanaf de eerste tonen van Drive Through Fire wordt het gaspedaal stevig ingedrukt en pas na de laatste tonen van Back To The Bullet is er ruimte om even in te zakken. Het nog geen twee minuten durende The Outrun sluit dan het album af, een instrumentaal akoestisch nummer op de gitaar.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00