Home » Myles Goodwyn overleden

Myles Goodwyn overleden

door Maurice van der Zalm
437 views 2 minuten leestijd

Het is alweer een aantal decennia geleden dat ik met de grammofoonplaat/LP van April Wine fantaseerde over snelle auto’s en rockmuziek. Voor de huidige begrippen is de muziek van April Wine erg rustig, maar nummers als I Like To Rock en Say Hello veroorzaken bij mij nog altijd wat kriebels.

Zanger/gitarist Myles Goodwyn was één van de leden van April Wine, Een lid dat ook verantwoordelijk was voor de het schrijven van de composities en het produceren van de albums. Vandaag werd bekend dat Myles op 75-jarige leeftijd is overleden. Verdere bijzonderheden over de doodsoorzaak of details over de uitvaart zijn onbekend. De familie waardeert het wanneer ze het verlies in alle rust kunnen verwerken.

Het stemgeluid van Myles paste goed in de muziek van April Wine en hij zorgde er samen met de andere leden voor dat het herkenbare geluid van April Wine een breed publiek wist te bereiken. Dat heeft geresulteerd in de verkoop van zo’n tien miljoen albums wereldwijd.

In zijn leven ontving Myles de prestigieuze East Coast Music Lifetime Achievement Award in 2008 en de SOCAN National Achievement. Naast muziek maken, schreef hij ook nog een aantal boeken die aardig verkocht zijn.

De muziekbasis van Myles lag misschien in de rock. Toch werd zijn muziek doorspekt met bluesinvloeden en het is niet vreemd at hij met The Myles Goodwyn And Friends Of The Blues eveneens een album maakte in 2018. Het bezorgde hem zelfs een nominatie voor Blues Recording of the Year in 2019 en won de Award bij ECMA.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00