Home » Myrkur – M

Myrkur – M

door Edwin Knip
131 views 1 minuten leestijd

MyrkurHet eerste volwaardige studio album van deze Deense black metal band is een waardig opvolger van de vorig jaar verschenen debuut EP.
Was het materiaal op het debuut nog wat rauw en ongepolijst, op het album M laat Myrkur horen duidelijk gegroeid te zijn. Melodische stukken volgen elkaar op, het één nog mooier dan het ander. De sferische stem maakt het totaalplaatje compleet. De stukken worden hier en daar wat steviger ingezet en aangevuld met rauwe zangpartijen, maar het geheel is één stuk. Deze keer zijn er ook gast muzikanten toegevoegd, onder andere Christopher Amott van Arch Enemy. Myrkur zelf zorgt voor de zang, evenals de gitaar- en piano partijen. Bijgestaan door drummer Øyvind Myrvoll (Nidingr), gitarist/bassist Teloch (Mayhem) wordt er een mystieke sfeer opgeroepen. Een mix van black metal, Noorse folk, klassieke instrumenten en koorpartijen vormen de rode draad van dit album.
Het album kent een paar juweeltjes, zoals Jeg Er Guden I Jer Tjenerne en Dybt I Skoven. De nummers zijn melodieuzer geworden vergeleken met het debuut . Ook muzikaal is het gevarieerder geworden, en dit alles zorgt er voor dat het album toegankelijke wordt. Nordlys begint met een rustige piano intro en een prachtige zangpartij. Het doet erg klassiek aan.
Na haar eerste openbare optreden onlangs op Roskilde zullen binnenkort meer Europese data bekend gemaakt worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00