Home » N.E.L. & JP – Zelfbeeld Van Denaldie

N.E.L. & JP – Zelfbeeld Van Denaldie

door Filip van der Linden
280 views 1 minuten leestijd

Nel Mertens is een Vlaamse punkdichteres met al een paar dichtbundels op haar naam. Ze is ook reviewer van albums en concerten en dus stond het enigszins in de sterren geschreven dat haar gedichten ooit eens op muziek zouden gezet worden. Haar muzikale partner in crime is JP De Brabander van This Can Hurt, DeLaVega, Looplizard en Girl Named Wolf. Na een paar repetities en al een paar concerten is N.E.L. & JP een feit.

De eerste release van N.E.L. en JP is Zelfbeeld Van Denaldie. Ik vermoed dat de uitdrukking “van de Aldi” in Vlaanderen dezelfde betekenis heeft als in Nederland. De tekst van Nel gaat dan ook over iemand met een laag zelfbeeld. Over liefde shoppen op Tinder. Over winkelen om de leegheid te compenseren. De muziek is knisperend frisse elektronische new wave met moderne beats en wat gitaar.

Wat Nel en JP hier brengen bouwt voort op een oude traditie. Wie oud genoeg is, denkt dan aan Constant Degoutant van Kamagurka en de Vlaamse Primitieven, aan Niets Is Voor Altijd van Madou of aan Voor De Dood van Aroma di Amore. Niet dat we dit debuut meteen op dezelfde hoogte zetten als die klassiekers, maar dit is een duo om in de gaten te houden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00