Home » Nazareth naar Q-Factory

Nazareth naar Q-Factory

door Marc Koetse
110 views 1 minuten leestijd

Op dinsdag 12 december komt de legendarische Schotse hardrockband Nazareth, bekend van de hits ‘Dream On’, ‘Love Hurts’ en ‘Hair Of The Dog’ naar Amsterdam. 
Nazareth mag met hun staat van dienst met recht rock aristocracy genoemd worden. Ze tourden in de roemruchtige jaren zeventig samen met Deep Purple en versloegen Elvis in de kaartverkoop voor de shows in Canada. De band maakte twee albums samen met Deep Purple’s Roger Glover. Het was echter het daarop volgende album, ‘Hair of the dog’ wat in 1975 voor de echte wereldwijde doorbraak zorgde en dan met name door de Everly Brothers cover ‘Love Hurts’. Een niet uit de ‘Top 100 Aller Tijden’ weg te denken rock ballade. Daarnaast was en is Nazareth nog steeds een grote inspiratie voor vele collega rockers. Guns ’n Roses coverde bijvoorbeeld het titelnummer van ‘Hair of the dog’ als eerbetoon op hun album ‘Spaghetti Incident?’.
Nazareth deed talloze concerten in Nederland, waaronder op Pinkpop in 1975. Het is inmiddels alweer 8 jaar geleden dat de band in ons land was, dus hoog tijd om ze weer te verwelkomen in Amsterdam.
Wanneer: 12 december 2017
Entree: € 29,00
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Adres: Atlantisplein 1, 1093 EA Amsterdam

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00