Home » Nephila – Nephila

Nephila – Nephila

door Edwin Knip
180 views 2 minuten leestijd

Het zevenkoppige monster Nephla brengt psychedelische rock op hun debuut album.
Het fris en helder klinkende album bevat zeven experimentele nummers, geïnspireerd door de folk en prog rock uit de jaren zeventig. De nummers zijn een mix van retro rock en stevige gitaar solo’s, overgoten met harmonieuze vocalen van de twee zangers. De band toont zich op persfoto’s en tijdens live shows met Venetiaans aandoende carnavalsmaskers op, het mystieke is belangrijk voor de band. Zangeres Stina Olsson geeft aan dat de bandleden sterke personaliteiten hebben en door de maskers wordt er een andere dimensie gecreëerd. Het maakt niet uit wat er gebeurt met de bandleden, het masker blijft bestaan.
Het blijkt heel lastig om te achterhalen wie er in de band speelt, maar na enig speurwerk blijkt de line-up als volgt te zijn: zangeressen Josephine Asker en Stina Olsson, gitaristen Jacob Hellenrud (ex-Children Of The Sün) en Johan Tinfors, drummer Christoffer Eriksson (ex-Children Of The Sün), bassist Linus Elvin en organist Johan Larsson. In 2019 wint de band de Zweedse muziekcompetitie LiveKarusellen. In 2018 brengt de band de single Growing Down uit.
De vocalen van de dames Asker en Olsson zijn een mix van Cranberries, Krezip, Pat Benatar en ABBA, helder, fris en opgewekt. Het album opent met de eerste single van het album, White Bones. Het is een nummer met een heerlijke overdaad aan Hammond Orgel in combinatie met sterke gitaar riffs. Who Are You opent met een militair aandoend ritme, de vocalen vormen wederom een goede tegenhanger van de gitaarpartij. De dames wisselen de zang om dan ook samen in koor te zingen.  Het is een stevig en aanstekelijk nummer.
Msuhroom Creatures is ineens een stapje terug, een rustig nummer met zoete vocalen, waarna Belladonna weer een heel ander nummers is. Psychedelische rock met sferische vocalen. Met het nummer Guidance To Agony hoor je invloeden van onder andere Deep Purple en ook Clavata is een stevig uptempo bluesrocknummer. Het laatste nummer is Alla Galaxers Centrum, een ruim negen minuten durend nummer. Het nummer wordt in het Zweeds gezongen met geweldig bluesy gitaarwerk.
Kort samengevat, dit is een album dat je gehoord moet hebben. Een veelbelovende band met een meer dan uitstekend album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00