Home » Nick Cave naar Ziggo Dome Amsterdam

Nick Cave naar Ziggo Dome Amsterdam

door Marc Koetse
258 views 2 minuten leestijd

Op vrijdag 6 oktober spelen Nick Cave & The Bad Seeds een show in de Ziggo Dome in Amsterdam. De show is onderdeel van de zojuist aangekondigde Europese tournee die in het teken staat van het nieuwe album Skeleton Tree. De kaartverkoop voor de show in Amsterdam start vrijdag 17 februari om 10.00 uur via Ticketmaster.

Dit najaar starten Nick Cave & The Bad Seeds voor het eerst sinds drie jaar aan een Europese tour. Het is de eerste kans om nummers van het nieuwe album Skeleton Tree live te ervaren. Naast nieuwe nummers zit de show ook vol met Nick Cave & The Bad Seeds klassiekers. De samenstelling van de band voor deze tour is: Nick Cave, Warren Ellis, Martyn Casey, Thomas Wydler, Jim Sclavunos, Conway Savage, George Vjestica en Larry Mullins. Met zestien studioalbums en meer dan vijf miljoen verkochte platen zijn Nick Cave & The Bad Seeds één van de meest geduchte bands van deze tijd. Met name de intense live-reputatie van de band is een waar begrip en een inspiratie voor vele artiesten.

In September 2016 kwam het zestiende studioalbum van Nick Cave & The Bad Seeds uit genaamd Skeleton Tree. De release van het album volgde de dag na de première van de film One More Time With Feeling. In de film vertelt regisseur Andrew Dominik in fascinerende zwart-wit cinematografie over het ontstaan en het opnameproces van het album. Skeleton Tree is internationaal zeer goed ontvangen in de albumhitlijsten met een nummer één positie in acht landen, een top vijf positie in meer dan tien landen. Tevens is het met een tweede positie de hoogste notering ooit in het Verenigd Koninkrijk voor de band. 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00