Home » Nieuw project a Silent Sound komt met album

Nieuw project a Silent Sound komt met album

door Maurice van der Zalm
114 views 3 minuten leestijd

ROTTERDAM – Wat gebeurt er als je reizen combineert met liedjes schrijven? Als je progressieve rock mixt met meerstemmige folk en daar een hint van pop aan toevoegt? En wat ontstaat er als je dit doet zonder druk van platenmaatschappijen, volledig het feit loslatend dat de wereld bestaat uit hokjes en je dan vrij kan bewegen? Dan krijg je ‘a silent sound.’

Opgericht door Tom Luchies (Sky Architect, Mayra Orchestra) in 2015 om muziek op te nemen en uit te brengen onder de voorwaarden die hij zelf stelt. Volledig vrij van grenzen en volledige artistieke vrijheid. Hij laat zich beïnvloeden door namen zoals Steve Wilson, Crosby Stills Nash, Asgeir, the Dear Hunter and Fleet Foxes. Niet alleen andere bands en muzikale helden zijn van invloed op de stijl van a silent sound, maar ook de wereld waarin we leven, de natuur om ons heen of het gebrek daaraan en de verschillende culturen die een bijzondere en eclectische mix van mensen voortbrengt.

‘COMPASS’ zal bestaan uit 12 liedjes die het verhaal vertellen van een man die de laatste wens van zijn vader in vervulling laat gaan. Terugkeren op de plek waar hij ooit geboren is. Tijdens zijn reis komt hij niet alleen in nieuwe omgevingen terecht en ziet hij niet alleen de mooiste uitzichten, maar maakt hij ook kennis met de stad en al haar verleidingen, nieuwe mensen, culturen en alles wat de wereld te bieden heeft, zowel positief als negatief. ‘COMPASS’ gaat niet alleen maar over een reis, wat mogelijk auto-biografisch is, maar ook over ontdekken, beleven, accepteren, over liefde, deceptie en opluchting.

Dit album zal worden uitgebracht onder FREYA Records, in Nederland en zal vanaf 17 December beschikbaar zijn op zowel de digitale als de analoge kanalen beschikbaar zijn.

Vanaf heden kan het album alvast besteld worden en dan krijg je er allerlei extra’s bij, zoals een bonus cd van eerder opgenomen materiaal. Dit geldt alleen voor de eerste 75 bestellingen, dus wees er snel bij!

Pre-order: http://www.fmls.biz/product/a-silent-sound-compass/

Website: http://www.asilentsound.com

Freya Records: http://www.Freya-Records.com
 

Tracklisting:

01 Setting foot on the hills

02 Lake Okaru

03 City one

04 City two

05 Dark night’s rising

06 On the ground

07 the Road

08 City three

09 Sunset on an island

10 Love song

11 the Returnee

12 Home

Line-up:

Tom Luchies Electric and Acoustic Guitars, Lead and Backing Vocals, Percussion, Electric Piano

Christiaan Bruin Drums, Pitched Percussion

Rik van Honk Trumpet, Bügel, Flügelhorn, Moog Synthesizer

Auke Haaksma Bass Guitars

Linda Baur Piano

Opgenomen op verschillende locaties in Nieuw-Zeeland, Zweden en Nederland

Producer Tom Luchies, Christiaan Bruin

Mastering Christiaan Bruin

Artwork & Photography Tom Luchies
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00