Home » Nieuwe album van Avatar komt op 7 augustus uit

Nieuwe album van Avatar komt op 7 augustus uit

door Maurice van der Zalm
172 views 1 minuten leestijd

Gisteren kon je al kennis maken met de eerste single Silence In The Age Of Apes van Avatar. De eerste single die afkomstig is van het album Hunter Gatherer dat opo 7 augustus uitgebracht zal worden door Century Media Records. 
Het meest creatieve exportproduct van Zweden heeft de garderobe van Avatar Country ingeruild voor een nieuw setje dat misschien ook beter bij het ‘nieuwe’ geluid past. Hoewel de titel van de single anders doet vermoeden, gaat het tekstueel wel degelijk over de huidige tijd waarin we ons een weg en gemeenschappelijk doel trachten te banen in deze wereld vol technologie.
De luisteraar vindt in de nieuwe single een andere Avatar dan ze misschien gewend zijn, donker en meer toekomstgericht. Verwacht op Hunter Gatherer dan ook de meest sinistere versie van de band.
Voor het nieuwe album is Avatar afgereisd naar Los Angeles om met Jay Ruston (o.m. Stone Sour, Slipknot, Anthrax) te werken. In LA is de band te werk gegaan zoals op Hail The Apocalypse uit 2014 en dat betekent dat alle composities geboren zijn uit het samenzijn in de studio. Door het geheel met z’n allen in één studio te schrijven en in te spelen heeft ervoor gezorgd dat de essentie van Avatar gevangen kon worden in het spel.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00