Home » Nieuwe EP en tour Green Lizard

Nieuwe EP en tour Green Lizard

door Marc Koetse
167 views 2 minuten leestijd

Vrijdag 26 januari verschijnt de nieuwe EP ‘Check’ van Green Lizard. Hierop staan 4 nummers waaronder ‘Smile On Mondays’, de nieuwe single gemixt door Guido Aalbers (Paceshifters, Drive By Wire). Naast nog twee mixen van Aalbers staat ook publieksfavoriet ‘Closer’ op de EP, welke is gemixt door Clif Norrel (R.E.M., Perry Farrell, Skunk Anansie).
De EP verschijnt precies op tijd, aan de vooravond van de ‘Loud & Rising’ tour die in februari van start gaat. Samen met de bands Antillectual en This Means War spelen de bekende rockers 6 clubshows door heel Nederland.
8 februari Willem Twee, ‘s Hertogenbosch
9 februari DB’s, Utrecht
10 februari Victorie, Alkmaar
15 februari Baroeg, Rotterdam
16 februari Willemeen, Arnhem
17 februari Nieuwe Nor, Heerlen
Green Lizard
Amsterdams gezelschap met als middelpunt de 3 gebroeders Tjon Ajong. In 1996 weten ze met een mix van grunge, hardrock en metal De Grote Prijs Van Nederland in de wacht te slepen. Vier jaar later maakt de band de belofte waar met het album Identity (Sony Music). Daarna volgen nog twee platen en honderden optredens in Nederland, Europa en Amerika op o.a. Pinkpop, Lowlands, Paaspop, Vans Warped Tour en support tours met The Gathering en Skin (Skunk Anansie).
Na een wat tumulte en onzekere periode aan het eind van het vorige decennium, keert de band in 2012 als herboren terug met een gloednieuwe ritmesectie. Nu ook oudste broer Willy sinds 2014 een vaste plek inneemt in de line-up, voelt het alsof de band nooit is weggeweest.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00