Home » Nieuwe single 3rd Machine op 12 juni 2018 openbaar

Nieuwe single 3rd Machine op 12 juni 2018 openbaar

door Maurice van der Zalm
103 views 1 minuten leestijd

God, wat heeft dat lang geduurd. Veel te lang. Dat zijn de woorden waarmee de review van Quantiefied Self zelf. Dit album van 3rd Machine liet horen dat de band een meer ontwikkeld geluid had neergezet en dat in het schrijfproces diverse invloeden worden geabsorbeerd totdat er een deuglijk, krachtig en inspirerend product uitkomt. 
God, wat heeft dat lang geduurd. Veel te lang. Want Quantified Self is alweer twee jaar oud en ik had aangegeven dat ik niet weer vijf jaar wilde wachten op nieuw werk. Vandaag is echter bekend geworden dat het Haarlemse 3rd Machine met de nieuwe single Nine Years Of War gaat komen. Een single waarin het vertrouwde krachtige geluid van de band verder vorm heeft gekregen en dat daarbij vergezeld gaat van een mooie videoclip.
Het nummer `Nine years of War` start met een postmetal riff die overgaat in een industrial riff die vervolgens weer moduleert naar een extreme death metal stuk.
Omdat we samenwerkingen met getalenteerde muzikanten nooit uit de weg zullen gaan hebben we Haarlems best bewaarde zanggeheim Nienke Verboom (The Civilized, ex-Ayreon Epic Choir, ex-Mindshade) gevraagd om een aantal zangpartijen op het album voor haar rekening te nemen.
Dit nummer eindigt dan ook met een bombastische -bijna symfonische explosie van samenzang tussen John en Nienke die thematisch de ruggegraat van het nummer betekenen.
Nieuwsgierig geworden? Vanaf 12 juni 2018 zal deze clip openbaar worden gemaakt en zal het beschikbaar zijn op diverse digitale kanalen. Zet dus 12 juni nu in de agenda.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00