Home » Nieuwe video van Selfmachine

Nieuwe video van Selfmachine

door Maurice van der Zalm
123 views 3 minuten leestijd

Stel je de glooiende heuvels van Teletubbie land voor,… waar een bebaarde Michael Jackson lomp overheen scheurt met een monstertruck! Heb je dat beeld? Nou, dat is ongeveer hoe Selfmachine klinkt: Groovy, melodieus, zwaar en verdomde catchy.
Enige tijd geleden kregen we middels de video van Against the Flow een eerste doorkijkje van het album Societal Arcade van Selfmachine. Nu, twee weken voor de release (show), staat ook de lyricvideo van het nummer Normal People online.

Selfmachine is een band die de dingen op een eigenzinnige manier aanpakt. Zo besloten ze, in plaats van voorzichtig eerst een demotje te maken, meteen een full-length album op te nemen. Deze aanpak wierp direct zijn vruchten af: ‘Broadcast Your Identity’ werd in 2014 wereldwijd uitgebracht via het Italiaanse label Wormholedeath/Aural Music. Het album mocht, in binnen -en buitenland, rekenen op laaiend enthousiaste recensies en werd door de website ‘Global Metal Apocalypse’ zelfs uitgeroepen tot de beste Nederlandse release van het jaar.
In maart 2015 vertrok Selfmachine op hun eerste grote Europese tour, als openingsact voor de Canadese metalcore grootmeesters The Agonist. De overweldigende ervaring van in 20 dagen 18 shows spelen in 11 verschillende landen maakte de band nog gemotiveerder om de wereld te veroveren met hun muziek. Echter hadden zij het gevoel dat ze hun debuutalbum ondertussen wel hadden ‘uitgespeeld’, dus was het tijd om naar het volgende level te gaan…
Op advies van hun label vloog de band naar Langhirano, Italië om in de Realsound Studio’s op te nemen. Het weelderige landschap en de uitstekende pizza restaurants daar gaven de band de perfecte focus om het beoogde ‘volgende level’ te behalen. Dit is met verve gelukt, want Selfmachine’s nieuwe album ‘Societal Arcade’ is op alle fronten een enorme stap voorwaarts op zijn voorganger. Dit komt, niet in de laatste plaats, door het legendarische producers duo Waldemar Sorychta en Dennis Koehne (Bekend van o.a. Moonspell, Samael, Grip Inc.) die de mix en mastering voor hun rekening namen.
‘Societal Arcade’ zal het daglicht zien op 17 maart 2017, wederom uitgebracht via Wormholedeath Records. Hoewel het geen typisch concept album is, kan er wel degelijk gesproken worden over een overkoepelend thema: Het leven is een spel en ieder spel heeft regels. Wij mensen zijn de spelers, maar ook de poppetjes die bespeeld worden. Diegene die de regels kennen, kunnen het spel manipuleren, de highscores binnenslepen en de ‘speelhal des levens’ naar hun hand zetten.
Na Selfmachine’s album release show, die op 17 maart in de Melkweg te Amsterdam zal plaatsvinden, zal de band vrijwel direct weer Europa door trekken. De eerste tour staat gepland voor april 2017, samen met Koronal, Fractal Universe and Unprocessed. Later in het jaar zal ook Slovenië aangedaan worden, waar Selfmachine op het podium te zien zal zijn op het beroemde MetalDays Festival. Hiernaast zitten er nog meerdere tours in de planningsfase. Selfmachine is van plan om ‘Societal Arcade’ te promoten waar ze maar kunnen,… en ze zijn nog lang niet ‘uitgespeeld’!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00