Home » NOIR. – ISAIAH

NOIR. – ISAIAH

door Wouter van Hal
239 views 2 minuten leestijd

Het leuke van deze hobby, dus het schrijven over muziek, is het ontdekken van nieuwe acts. De heren van Post-rock band NOIR. uit Eindhoven kwamen via een Messenger berichtje bij mij terecht. 
Stijn de Jong (zang/gitaar), Sjaak Megens (Bas) en Stijn Hendriksen (drums) zijn in juni 2019 samen afgestudeerd aan Rock Institute Eindhoven. Gedurende de drie jaar durende opleiding kwam het idee om samen te werken. Ze voerden diepe gesprekken over persoonlijke kwesties en de liefde voor visuele en conceptuele kunst. Literatuur van Nietzsche, fotografie en architectuur.
De heren wilden graag een project oprichten dat afwijkt van de dingen die ze zelf al hadden gedaan. Een nieuw concept waarin in principe alles mogelijk is. Niet alleen denkend aan de muziek maar ook sfeer. Verder wilde Stijn de Jong, die oorspronkelijk actief was als alleen gitarist, zich op meerdere manieren uiten. Hij begon met teksten schrijven en zingen. De band was hier de perfecte kans voor. Het idee om gezamenlijk een album op te nemen kwam na een inspirerende reis door Berlijn. Producer Wouter Mollen werd benaderd om te assisteren en in zijn studio Bosrand in Bladel werden de opnames gedaan. De ligging in de Brabantse bossen sluit perfect aan bij de sfeer en emotie die de mannen voor ogen hebben. Pieter Kloos, van the Void Studio, was verantwoordelijk voor de master.
ISAIAH is de eerste van twee singles die het album vooruitgaan. De gevoelens die wij allemaal wel eens hebben ervaren bij een verloren liefde worden prachtig vertolkt. Alleen gitaar en bas ondersteunen de emoties in de tekst. Vanaf de eerste akkoorden word je al meegezogen in de droefenis die hiermee gepaard gaat. Het geheel klinkt diep, traag, donker en zwaar. Voeg hier de vocalen van Stijn aan toe en het plaatje is compleet. Na iets meer dan drie minuten valt er een stilte wat het nog meer accentueert. De boodschap in het nummer is goed overgebracht en heel fraai uitgevoerd.
Ik heb de afstudeer showcase “School’s out” in PopEI ook bekeken en wat ik gezien en gehoord heb beloofd heel wat moois voor het complete album dat begin 2021 uit zal komen. Ik kijk er nu al naar uit!
 
https://www.youtube.com/watch?v=pTflshaSJUg

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00