Home » Nordheim – RapThor

Nordheim – RapThor

door Filip van der Linden
154 views 1 minuten leestijd

De Canadese folkmetalband Nordheim meent dat er al genoeg ellende is in de wereld en wil ons verblijden met een beetje heavy fun. Hun folkmetal is behoorlijk zwaar, maar de teksten zijn dan weer heel lichtvoetig. Songtitels als Boobs And Bacon en I Wish You Were Beer verraden al dat deze Canadezen echte lolbroeken zijn. Denk aan Fleddy Melculy, maar dan in het Engels, of aan Alestorm. Ook op het podium maken de mannen van Nordheim er naar verluidt steevast een feestje van.
 
Op RapThor, hun derde album, sluiten ze muzikaal minder aan op de Europese folkmetal dan op hun vorige albums. Hoewel ze nog duidelijk folkmetal brengen, hoor je niet de typische folkinstrumenten in de intro’s (enkel in het epische Dragonthorn duikt een accordeon op), wel knappe synth-stukken, de typische folkmetal-melodielijnen en een heel zware en soms donkere groepssound, die bij momenten aanschurkt tegen core, pagan en black.
 
Single I Wish You Were Beer is met zijn bijna cleane vocals en meezingrefrein niet echt representatief voor het hele album. Muzikale pareltjes zijn dan eerder Black Witch Rises en Blood’s Shade.
 
Dit is voer voor fans van Equilibrium, Ensiferum en Alestorm. Een aangename ontdekking. Hopelijk maken ze eens de oversteek naar Europa voor een tour of een paar festivals.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00