Home » Northlane – 5G

Northlane – 5G

door Maurice van der Zalm
254 views 2 minuten leestijd

Northlane bracht in september 2019 het album Aliens uit. Een album dat zich niet zomaar blootgaf en meerdere luisterbeurten nodig had om tot bloei te komen. 
Alien is daarmee een album dat ergens uit verschillende delen bestaat die op papier misschien wat ver van elkaar staan, maar die in de praktijk heel goed samengaan en Northlane heeft een bijzonder interessant album op de markt gebracht. Je moet het wel even de tijd gunnen. Behalve Talking Heads, Eclipse en Vultures. Die drie hakken er meteen stevig in.” (Rockportaal)
Gisteren kwam de band met de EP 5G waarop vijf remixen staan van Northlanecomposities. Voor de mixen wisten ze wat verrassingsgasten te strikken.
“We wanted to curate a remix record for quite some time. The idea really got some legs on our last European tour, and with some idle time on our hands the back end of 2020 was the perfect time to get this project fully underway. We’ve handpicked some of our favourite artists to work with outside of the metal genre to take our songs and make them their own” – Josh Smith
De EP telt vier composities van Aliens die van een remix zijn voorzien. Nu moet ik zeggen dat de originele composities al aardig heftig in een dubstepkarakter waren neergezet waarbij de naam van The Prodigy al viel in de review bij de compositie 4D. Toch is bijvoorbeeld de Mr Bill remix bij Vultures op een andere manier heftig neergezet. Lag bij het origineel de metalcore nog ten grondslag aan het totale geluid. In de remix gaat het sterk richting een goede dancemetal groove. Eigenlijk is dat de conclusie die we kunnen trekken bij 5G.
De metalcore is wat naar de achtergrond verdreven en de dubstep en techno-elementen zijn meer naar de oppervlakte gekomen om daar te schitteren. In Bloodline zijn het herinneringen aan Depeche Mode die de compositie accenturen terwijl Ohm een meer dancekarakter heeft meegekregen. Ohm is trouwens de enige remix van een compositie die van het album Node uit 2015 afkomstig is.
https://www.youtube.com/watch?v=CpmH1YfuH7k

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00