Home » Ocean Chief – Universums Härd

Ocean Chief – Universums Härd

door erik@rockportaal.nl
127 views 2 minuten leestijd

Platenmaatschappij I HATE heeft een prima speurneus voor goede stoner, sludge en doom. Met het Zweedse Ocean Chief weten ze weer een prima band te contracteren. Deze band brengt met het album Universums Härd al weer hun tweede album op IHATE uit.
Jammer genoeg heb ik nooit eerder van Ocean Chief gehoord want dit is al weer het vijfde album van deze Zweden. Universums Härd staat voor het hart van het universum. Conceptueel past het allemaal prima bij de muziek. Sluit je ogen, laat de muziek op je in werken en maak een reis door de kosmische oceaan waar tijd en ruimte geen grenzen heeft.
Muzikaal laat Ocean Chief loodzware, massieve doom- en stoner aangevuld met wat sludge getinte klanken op je tere oortjes los. Erg zwaar en soms zelfs bombastisch maar gelukkig wordt er in de vorm van een gitaarsolo, synthesizer en af en toe even wat gas terug te nemen een beetje ademruimte gegeven. Dit om natuurlijk vervolgens weer met behulp van lekker zware en lompe gitaren, logge drums en scherpe vocalen hard uit de hoek te komen. Het eerste nummer Universums Härd is een lekkere, zware en logge track geworden wat over de tien minuten klokt. Het nummer heeft een prima opbouw en verveelt geen enkel moment. Hetzelfde geldt voor de tracks Oändlighet, Frihet, en Mörker welke zo tussen de tweeëneenhalf tot negen minuten klokken.
De nummers Färden en Vandringen zijn ietwat rustiger van opzet waarbij er slim gebruik gemaakt wordt van synthesizer en zo een heerlijke duistere en psychedelische sfeer uitademt.
Universums Härd is een prima plaat voor de fans van het genre geworden. De vocalen van drummer Tobias Larsson zijn in het begin een harde noot om te kraken. Eenmaal gewend dan heb je een prima release te pakken waar de loodzware klanken je even uit de waan van de dag halen. Voor fans van bands als Conan en Ufomammut een album wat ze blind kunnen aanschaffen. Prima plaat!
 
Tracklist:

  1. Universums Härd
  2. Oändlighet
  3. Färden
  4. Urtiden
  5. Frihet
  6. Mörker
  7. Vandringen

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00