Home » Oi Va Voi – Memory Drop

Oi Va Voi – Memory Drop

door Edwin Knip
196 views 2 minuten leestijd

Oi Va Voi is een band waarbij je bij het horen van de naam denkt ‘dat ken ik, maar waarvan?’.
De band is afkomstig uit Londen en heeft een Joodse oorsprong dat zich uit in de Jiddische naam van de band die vrij vertaald klinkt als ‘Lieve God’. De muziek van Oi Va Voi is een mengeling van dance, Oost Europese muziek en de van origine instrumentale muziek van de Jiddisch sprekende Asjkenazische Joden, het zogenaamde klezmer. Om deze muziek te spelen is de traditionele basis van gitaar, bas en drums uitgebreid met muziekinstrumenten zoals viool, klarinet en trompet.
In de band zitten vier leden die zich bezig houden met het componeren van de nummers. Drummer Josh Breslaw, zanger/klarinettist Steve Levi, trompettist Dave Orchant en gitarist Michael Vinaver zijn de personen die verantwoordelijk zijn voor de composities van dit album. Het album duurt ruim een half uur en bevat tien sferische nummers. Op dit album is een prominente rol weggelegd voor zangeres Zohara die op zes nummers van zich laat horen. Daarnaast drukt ook violiste Anna Phoebe haar stempel op dit album. Zij speelde in het verleden regelmatig mee tijdens de live shows.
Het album opent wat mysterieus met Arrival, een sferisch nummer met subtiel toetsenwerk in combinatie met de blazers. Address Unknown is één van de nummers waar Zohara op te horen is, een mooie stem die perfect past bij de muziek die de band voortbrengt. Big Brother is bijna een popnummer met af en toe een dansbaar stukje muziek. Het album sluit af met het mooie Shelter waarin de muziek gecombineerd wordt met kerkgezang. Het zorgt voor een onverwacht mooie combinatie. Dit is een album dat zeker aandacht verdient, ook als het niet helemaal ‘je ding’ is, het is wat anders dan de doorsnee muziek van alledag maar is van een hoge kwaliteit. Ga het eens luisteren, het album is het waard.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00