Home » Old Mother Hell – Lord Of Demise

Old Mother Hell – Lord Of Demise

door Edwin Knip
112 views 2 minuten leestijd

Energieke Duitse posermetal in een vervolg op het debuut uit 2017.
Het trio muzikanten bestaat uit oudgedienden, zanger/gitarist Bernd Wener (Shapeshift), bassist Ronald Senft (ex-Hatchery) en drummer Michael Frölich (ex-Cast Away, ex-Critical State). Drummer Frölich speelt ook in Gorthaus waar hij naast de drums ook de gitaar en baspartijen voor zijn rekening neemt.
De band is afkomstig uit Mannheim en als na talloze shows het label Cruz Del Sur Music besluit om het debuut opnieuw uit te brengen komt alles in een stroomversnelling. Begin 2020 wordt het tweede album opgenomen in Keulen. Op het nieuwe album dekt de term power metal niet de hele lading, luister maar eens naar de doom invloeden op het titel nummer Lord Of Demise, dat eigenlijk een mix is tussen doom en heavy. Snel gitaarwerk wordt afgewisseld met trage partijen. De vocalen van Wener past perfect bij het nummre.
Het album wordt live ingespeeld met de drie bandleden telkens samen in één ruimte. Het maakt dat het album sterk en solide klinkt. De pompende bas van Senft en de dreunende drumslagen van Frölich stuwen de nummers voort. De thema’s van de nummers zijn de onzekere wereld waar we in leven. Wener schreef de teksten voor de uitbraak van COVID19, de teksten op het nieuwe album zijn grotendeels van Frölich. En hij is duidelijk in zijn woorden, moeder natuur zal uiteindelijk wraak nemen op ons.
Estranged klinkt vol en dreigend terwijl een nummer als Shadows Within een stuk sneller is dan de andere titels. De band heeft met dit bijna veertig minuten durende album een mooi meesterwerk afgeleverd dat zeker het beluisteren waard is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00