Home » Our Mirage – Eclipse

Our Mirage – Eclipse

door Maurice van der Zalm
464 views 2 minuten leestijd

De band Our Mirage heeft zijn wortels in Marl, Duitsland liggen en zijn met Eclipse toe aan het derde album. De band schrijft muziek die gemakkelijk in het gehoor ligt met daarin de nodige metalcore-elementen. Daarbij zijn de teksten over het algemeen vrij emotioneel waarin de problemen van de jeugd een podium krijgen. Ze proberen iedereen ervan te overtuigen dat, hoe moeilijk en uitzichtloos het soms lijkt, je nooit alleen bent en dat er altijd een weg is die de goede kant opgaat.

Op Eclipse is het niet anders. Muzikaal is het ook muziek die een jeugdig publiek zou kunnen aanspreken. Zo zijn de melodieën erg ‘catchy’, maar zetten ze de boodschap meer kracht bij door heftigere stukken. In Awakening hebben ze een evenwicht gevonden tussen fraaie clean vocals die door het hese stemgeluid van Timo Bonner tot de verbeelding spreekt. Daarnaast zijn er fikse grunts ingepast en zijn de rapstukken van dusdanige aard dat overeenkomsten met Linkin’ Park aan de oppervlakte komen. In het gangbare Calling You is dat niet anders en zorgen de rapstukken voor het subtiele verschil.

Our Mirage gebruikt dit ‘truukje’ niet te pas en te onpas, wat te bewonderen is. Het viertal weet steeds wel een aantrekkelijk geluid neer te zetten dat diverse muziekliefhebbers aan kan spreken. Black Hole en Through The Night zijn daar voorbeelden van. Het hese stemgeluid van Timo past mooi in de wat zwaardere muzikale basis. Black Hole is al eerder als single uitgebracht en van het album komen ook de singles Help Me Out en Summertown. Toevallig twee singles die weer dat aantrekkelijke een aanstekelijke karakter kennen van een vrolijke muziekgroep zonder daarbij de metal-/rockkant aan de kant te zetten. Bij Summertown worden ze daar bijgestaan door Breakdown Bros. Jammer dat de winter inzet, want het zou zomaar een lekkere zomerhit kunnen zijn.

Ook Learn To Be Alone is hier kandidaat voor. Mooi hoe Our Mirage hier het evenwicht heeft gevonden tussen de mainstream en de metalcorekant. Het mes snijdt hier muzikaal met precisie aan twee kanten.

De meer donkere en emotionele kant komt naar voren in Suffocating. Het is een gevoelsplaat dat mooi opgebouwd is, meeslepend naar voren komt en uiteindelijk meer krachtig wordt.

Uiteindelijk is Eclipse een mooi album dat zeker door een jeugdig publiek omarmt zou kunnen worden. Het zijn de aantrekkelijke melodieën die enorm aanspreken. Daarnaast siert het de band dat ze vanuit de metalcore diverse elementen toepassen in hun muziek. Misschien is het niet het beste album van het jaar, maar de composities blijven zeker in het hoofd hangen en zorgen ervoor dat we de winter met een glimlach tegemoet kunnen zien.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00