Home » Pekla – Boogie With Satan

Pekla – Boogie With Satan

door Jochem van der Steen
329 views 2 minuten leestijd

Bij metal denk je wellicht niet meteen aan een land als Litouwen. Maar zoals overal ter wereld woont daar ook genoeg langharig tuig om lekkere herrie uit te brengen. Als ik zeg dat hun eerdere album SPEED’n’ROLL als naam droeg weet je al een beetje wat je te wachten staat. De invloeden op het album zijn duidelijk van Motörhead, Venom en wat recenter een minder black metal versie van bands als Hellripper en Midnight.
Het album start in volle vaart met het toepasselijke getitelde #Rapidez. Het volgende nummer, Goddamn Suicide Zombies, is bijna zo snel met een lekkere rock ‘n’ roll sound. Scrollers heeft lekkere gang vocals. Het meeste opvallende nummer is wat mij betreft The Game. Hier horen we een terugkerende, bijna industrial riff die even doet denken aan Rob Zombie, afgewisseld met een Metallica riffje. In de vocals horen we hier wat meer galmende, diepe gothic rock invloeden. Boogie With Satan is (zoals de naam suggereert het meest dansbare nummertje met de dikste rock ‘n’ roll vibe. Op School Of Rock ‘n’ Roll hoor ik in de opening wat invloeden terug van Guns ‘n’ Roses’ Rocket Queen om vervolgens weer de Motörhead invloeden terug te pakken. Op Swype Right horen we zelfs wat Mötley Crüe terug en de tekst zou bijna van Steel Panther kunnen komen.
Het rockt, het rollt. Het is razendsnel, opzwepend, ongepolijst en zonder pretenties. En ja, het speelt druk leentjebuur bij andere bands maar tegelijk zorgt dat voor een heerlijke afwisseling tussen de moderne metalcore en te technische metal projecten die de markt domineren. Trek je battle jacket of leren jasje uit de kast, een blik bier open en ga uit je plaat!
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00