Home » Pinkpop maakt komst Volbeat en 11 anderen namen bekend.

Pinkpop maakt komst Volbeat en 11 anderen namen bekend.

door Dave van Hout
257 views 7 minuten leestijd
KAARTVERKOOP START AANSTAANDE ZATERDAG 23 NOVEMBER
Nadat we vorige week niemand minder dan Red Hot Chili Peppers, Post Malone, Disturbed, KEANE, Deftones en Zara Larsson aankondigden, kunnen we vandaag nog meer klinkende namen toevoegen aan de line-up van Pinkpop 2020. Onder andere Volbeat, Nothing But Thieves, Kensington en Crowded House, maar ook Lost Frequencies live, Of Monsters and Men, Balthazar, Supergrass, James Arthur, Danny Vera, Inhaler en JC Stewart staan in juni op één van de podia in Landgraaf. De headliner voor de zondag wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Pinkpop 2020 vindt plaats op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni op Megaland in Landgraaf en nooit eerder startte de kaartverkoop van het festival zo vroeg. Kaarten voor Pinkpop 2020 zijn te koop vanaf aanstaande zaterdag 23 november om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en Buro Pinkpop. De ticketprijzen zijn hetzelfde als in 2019: weekendkaarten incl. camping kosten € 230 (incl. € 10 servicekosten) en voor een dagkaart betaal je € 110 (incl. € 10 servicekosten).   
Rotsvast op koers, zo omschrijven we de carrière van de Deense rockers Volbeat. Vanaf het prille begin in Kopenhagen in 2001 tot na de release van hun zevende album Rewind, Replay, Rebound afgelopen augustus, heeft de band met zanger, gitarist en songschrijver Michael Poulsen een steeds groter publiek over de hele wereld aan zich weten te binden. Hun mix van metal, rockabilly en meezingbare rocksongs is geknipt voor festivals – zoals ze ons in 2009 en 2011 al hebben laten zien! En ook een volgepakt Ziggo Dome heeft gisteravond weer een dampende show van de Denen mogen ervaren. Komend jaar verwelkomen we Volbeat op zondag 21 juni in Landgraaf. Niet vanuit Denemarken, maar vanuit het Engelse Southend-on-Sea heeft Nothing But Thieves in nog geen vijf jaar na het tekenen van hun platencontract een jonge schare rockfans aan zich weten te binden. Hun muziek dook op in een lange rij games en tv-series, ze toerden in het voorprogramma van Muse en verkopen hun shows in Groot-Brittannië steevast uit. Naar Pinkpop komt de band op 19 juni ongetwijfeld met nieuw werk onder de arm, maar vast ook om succesnummers als Amsterdam en Trip Switch en Sorry het veld op te slingeren! Net zoals onze nationale trots Kensington het publiek op de eerste Pinkpopdag veelvuldig zal trakteren op een hitsingle. Er is alweer veertien jaar verstreken sinds de heren van Kensington hun eerste muzikale schreden zetten in Utrecht en tot en met de gloednieuwe single Uncharted is hun carrière ronduit indrukwekkend te noemen. Zelfs de Johan Cruijff Arena is sinds 2018 geen onbekend terrein meer voor ze en we kijken uit naar de fijne mix van bekend en nieuw werk van vijfde album Time. Legendarisch was het optreden van Crowded House op Pinkpop in 1994, vanwege het contact met het publiek en het pure plezier dat de Nieuw-Zeelandse band uitstraalde. Ze zijn sindsdien verschillende keren in winterslaap gegaan, terwijl Neil Finn met ontelbare projecten heeft bewezen een van de hardst werkende mannen in de popmuziek te zijn. We zijn vereerd dat hij, samen met Crowded House-lid van het eerste uur Paul Seymour, zijn perfecte popsongs weer voor ons komt spelen!
De vijf populairste nummers van Lost Frequencies ofwel die van de Brusselse DJ Felix De Laet, naderen op Spotify de 625 miljoen streams en wat YouTube-views betreft mag je dat aantal gerust keer drie doen. De versie van Are You With Me, oorspronkelijk van countryartiest Easton Corbin, resulteerde eerst in een grote hit in België en verspreidde zich al snel als de spreekwoordelijke olievlek over de wereld. Vervolgens was daar Reality, zijn samenwerking met de Nederlandse songschrijver Janieck Devy in 2015, en de rest is multi-platina geschiedenis. Verwacht op Pinkpop een live set met veel verrassingen! Het IJslandse gezelschap Of Monsters and Men rockt sinds het dit jaar uitgekomen album Fever Dream meer dan ooit tevoren. Nadat de folky poprock band op Eurosonic 2013 een European Border Breakers Award ophaalde, dook de muziek van Of Monsters and Men zelfs op in commercials en soundtracks en hebben Nanna Bryndís Hilmarsdóttir en haar mannen geen moment meer stilgezeten. Kijk bovendien niet gek op als hun Pinkpop-debuut op zondag 21 juni steviger uitpakt dan de hitjes doen vermoeden! Dan, het Belgische Balthazar: geleid door Jinte Deprez en Maarten Devoldere is Balthazar stiekem alweer vijftien jaar een graag geziene gast op de festivals en in de clubs, van Kortrijk en Gent tot in de verste uithoeken van Europa. Nonstop toeren is dan ook wat ze sinds de release van succesalbum Fever in januari van 2019 hebben gedaan. En dat gaat keihard door in 2020: tot aan de festivalweide op Pinkpop aan toe dus, op de vrijdag! En ook Supergrass is van de partij op de openingsdag van Pinkpop 2020, na een jaar of negen uit de running te zijn geweest. Het album waar de band ten tijde van de break-up aan werkte hebben ze nooit afgemaakt, en zoals Gaz Coombes en zijn maten in 2019 in interviews zeiden: dat zal niet veranderen. Reken dus op een set met al die original Britpop krakers, Alright!
Tijdens The X Factor bewees Engelsman James Arthur zich uitstekend thuis te voelen in moderne popsoul. Sinds de release van Impossible in 2012 breekt hij het ene na het andere verkooprecord. Ook zijn in oktober 2019 verschenen album You heeft weer genoeg in petto en nu komt hij dus terug naar Landgraaf! Onze landgenoot Danny Vera verkoopt de grootste zalen van Nederland uit alsof het niets is en met een oersterk gevoel voor nostalgie bewandelt hij het pad van de americana, soms tegen de stroom van de muziekindustrie in. Als klap op de vuurpijl mag hij zijn sterke en doorleefde eigen composities op zaterdag 20 juni laten klinken op Pinkpop! Het Ierse Inhaler staat op de zondag geprogrammeerd. Behalve dat Inhaler-frontman Elijah Hewson als de (in 1999 geboren) zoon van Bono, al bij voorbaat over belangstelling niet te klagen heeft, heeft de band ook muzikaal genoeg in huis om te overtuigen. U2 klinkt daarbij beslist in door, maar Inhaler betreft vooral een onstuimig jong poprockbandje dat met vrolijke liedjes als Ice Cream Sundae en It Won’t Always Be Like This geknipt lijkt voor Pinkpop’s festivalweide. Net zoals landgenoot JC Stewart, de zelfbenoemde “Professional Sad Boy” die, met zijn bijdrage aan Hollywood van Lewis Capaldi de aandacht trok, vlak voordat zijn single Have You Had Enough Wine? in no time honderdduizenden plays op YouTube vergaarde. JC Stewart werd getekend door hetzelfde management als die van George Ezra, James Morrison en James Bay en mocht aan het werk met de beste songwriters die de muziekbiz te bieden heeft. Kersvers talent dus, op vrijdag 19 juni onder de Limburgse zon!
Over Pinkpop
Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guiness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen. Na zeventien edities op die locatie, verplaatste het festival zich eenmalig naar Baarlo, waarna het vanaf 1988 definitief neerstreek op evenemententerrein Megaland in Landgraaf. Vorig jaar vierde Pinkpop aldaar haar 50e verjaardag. De 51e editie van Pinkpop vindt plaats op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni 2020.
Bevestigde namen tot nu toe:
Vrijdag 19 juni: Red Hot Chili Peppers, Nothing But Thieves, Kensington, KEANE, Lost Frequencies live, Balthazar, Supergrass, JC Stewart
Zaterdag 20 juni: Post Malone, Crowded House, Deftones, James Arthur, Danny Vera
Zondag 21 juni: Volbeat, Disturbed, Zara Larsson, Of Monsters and Men, Inhaler
Ticketprijzen:
Weekendkaart incl. camping*: € 230 (incl. € 10 servicekosten)
Dagkaart: € 110 (incl. € 10 servicekosten)
* De festivalcampings zijn geopend van donderdag 18 juni 18.00 uur tot en met maandag 22 juni 12.00 uur.
De kaartverkoop van Pinkpop 2020 begint aanstaande zaterdag 23 november 2019 om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en Buro Pinkpop in Geleen. Let op: koop alléén kaarten via deze twee officiële verkoopkanalen, anders bestaat de kans dat je geen geldige tickets koopt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00