Home » Prestige brengt debuutalbum opnieuw uit en komt naar Nederland

Prestige brengt debuutalbum opnieuw uit en komt naar Nederland

door Filip van der Linden
406 views 2 minuten leestijd

De Finse thrashmetalband Prestige brengt zijn debuut Attack Against Gnomes opnieuw uit. Dat album verscheen in 1989 bij een plaatselijk label. De band maakte met dit album furore in eigen land, maar met je muziek voorbij de landsgrenzen geraken was toen niet zo evident als vandaag.

Het Duitse label Massacre Records, dat in 2021 al Prestige’s comebackalbum Reveal The Ravage uitbracht, komt op 13 januari 2023 met een reissue van Attack Against Gnomes, op vinyl en CD. Op de heruitgave staan ook tracks van Gods Are Calling You, Prestige’s demo van 1988. Aan de albumtitel en hoes merk je een beetje dat de bandleden toen nog maar net oud genoeg waren om een rijbewijs te halen.

Ter promotie van de reissue doet Prestige in 2023 een Europese tournee langs Nederland, België en Frankrijk. Op vrijdag 3 maart staat Prestige in de Musicon in Den Haag, samen met de Haagse thrashers van Acrid. Als dat niet lukt en je wil een eindje rijden: een dag later staan ze in metalkroeg Hell in Diest (België).

Het is de eerste Nederlandse show voor Prestige, maar de Lage Landen zijn geen onbekend terrein voor bandlid Jan Örkki Yrlund. Hij zat vroeger in de Belgische metalbands Ancient Rites en Danse Macabre, stond mee aan de wieg van Delain en maakt nog steeds deel uit van de Nederlandse/internationale metalband Imperia. Yrlund is overigens een begenadigd ontwerper van artwork voor albums. Hij leverde artwork voor o.m. Delain, Slechtvalk en Misanthropia, maar ook al voor nog bekendere bands als Manowar, Korpiklaani, Tyr, Battle Beast en Sirenia.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00