Home » Pro Pain-zanger overvallen in Brussel

Pro Pain-zanger overvallen in Brussel

door Filip van der Linden
306 views 2 minuten leestijd

Gary Meskil, de zanger-bassist van de Amerikaanse hardcore/metalband Pro Pain, is vorige week in Brussel het slachtoffer geworden van een overval.  Er loopt een onderzoek en er zijn verdachten, maar voorlopig werd nog niemand opgepakt.
 
Enkele weken geleden nog maar werd Radiohead-drummer Clive Deamer bestolen tijdens het winkelen in Antwerpen. Daarbij werd evenwel geen geweld gebruikt.
 
Volgens een bericht van Pro Pain op Facebook liep de zanger verschillende breuken aan zijn gezicht en kaak op en werd hij op het hoofd geslagen met een ijspriem. De overvallers zouden aan de haal zijn met Meskils geld (de opbrengst van de laatste shows van Pro Pain), kredietkaart en paspoort. Hij werd met zware verwondingen aan het hoofd en over het hele lichaam overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verloor veel bloed. De geplande concerten in Roeselare (België) en Osnabruck (Duitsland) moesten worden afgelast. Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen of Meskil na de kaakbreuk nog zal kunnen zingen/schreeuwen.
 
Inmiddels herstelt Meskil bij vrienden in het Belgische dorpje Wachtebeke. Meskil kon zelfs kort naar het Antwerp Metal Fest waar hij veel steun kreeg van collega’s. Op GoFundMe (Help For Gary Meskil/Down For The Cause) loopt een inzamelactie omdat heel wat medische kosten niet gedekt worden door de verzekering die de zanger heeft.
 
Pro Pain is één van de grondleggers van de New York Hardcore. Vorig jaar vierde de band zijn 25-jarige bestaan met een tournee die hen o.m. naar Eindhoven en enkele Belgische steden bracht. Meskil is nog het enige originele bandlid.
 
https://www.facebook.com/public/Gary-Meskil

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00