Home » Proglabel Construction Records tekent deal met progrockband The One

Proglabel Construction Records tekent deal met progrockband The One

door Maurice van der Zalm
288 views 3 minuten leestijd

Het onlangs gelanceerde nieuwe Nederlandse label Construction Records heeft een 2e Nederlandse progrockband getekend! The One is een bandproject van de Nederlandse muzikant/producer Timothy van der Holst. Opgegroeid in de jaren 80, luisterend naar de platen van Yes, King Crimson & Genesis, werd hij aangestoken door de magie van  deze progbands.

Timothy heeft al meer dan 20 jazz en soul albums gemaakt heeft met bands als The Jazzinvaders, The Soul Snatchers en Laura Vane, maar ‘Sunrise’ is zijn eerste release in dit genre.

Rob Willemse van Construction Records: Na onze eerste knaller van een signing, de band Inhalo – waarvan de release van hun debuut album ‘Sever’ met louter positieve reviews zoals Aardschok’s ‘Eremetaal’ werd bekroond en door IO-Pages in hun eerstvolgende editie als ‘Album van het Jaar 2022’ zal worden uitgeroepen, zijn we inmiddels toegekomen aan onze tweede signing; The One. Na het horen van track 1 van dit album was ik eigenlijk al om, King Crimson all the way, en toen volgden er nog 7 nummers! Trots om dit album op ons label uit te mogen brengen!

Timothy van der Holst van The One: “Ik ben super vereerd dat een jong ambitieus label mijn muziek wil releasen. Mijn eerste album in dit genre en meteen op het label waar het thuishoort. Ik kijk super uit naar ons avontuur!”

The One

Samen met de Britse muzikant/tekstschrijver Frank ‘Fish’ Ayers begon Timothy in zijn studio nieuwe muziek te schrijven voor zijn eerste album. De meeste instrumenten zelf bespelend, maar met veel hulp van de Nederlandse gitarist Edwin in ’t Veld en de Britse zanger Max Gilkes ontwikkelde hij zijn geluid in zijn studio. Voor een deel van de muziek vroeg hij de hulp van de Amerikaanse gitarist Fernando Perdomo, de Nederlandse gitarist Luca Giordano en zanger Maarten Teekens.

Frank ‘Fish’ Ayres schreef de teksten letterlijk op een wervelende manier. Timothy zou hem de muziek sturen en in een oogwenk waren de woorden voor elk nummer gemaakt. Bovendien werd elke songtekst vroeg in de ochtend geschreven, vandaar – ‘Sunrise’.

Het resultaat is het album ‘Sunrise’. Dit album is een sonisch verhaal over een wetenschapper die met zijn logische vuist durft te zwaaien bij zijn ervaring van de werkelijkheid. Nadat hij in het complexe web van snaartheorieën is gedoken en bijna is verdronken in de verleidelijke oceaan van de kwantumfysica, wordt zijn gezond verstand vastgehouden door een draad wanneer hij zich realiseert dat verliefd worden en verliefd worden sneller is dan de snelheid van het licht. Als een acteur die zijn tekst vergeet, bevriezen de theaterlichten van een relatie hem in een droomachtige realiteit waarin hij in de ogen van Amon-Ra kijkt. Geloof of feiten? De antwoorden komen op met de zon en zijn dag is herboren.

Construction Records

Construction Records is onderdeel van Suburban Music Group (NL) waarin ook platenlabel Suburban Records en Suburban Marketing & Distribution zijn opgenomen. Het nieuwe label zal vooral progressieve en/of symfo rock- en metal bands in de breedste zin gaan huisvesten, die opvallen door hun vakmanschap in songwriting en instrumentbeheersing.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00