Home » Red Raven – Chapter One: The Principles

Red Raven – Chapter One: The Principles

door Edwin Knip
115 views 1 minuten leestijd

RedRaven frontHet debuut album van de in 2011 opgerichte Duitse hard rock band Red Raven opent met een lekker basloopje, waarna de gitaren het tempo overnemen.
De band bestaat uit zanger Frans Beck, bassist Martin Reichhart, gitarist Patrick Fey en drummer Sascha Waack. Too Late opent de cd, een sterk nummer dat goed in het gehoor ligt. Planet Fear is wat brutaler en agressiever. De stem van Beck blijft helder en duidelijk, met hier en daar een lekker scherp randje. Foolsland heeft een strakke beat en zal het live zeker goed doen. Famous en Faraway laten sterke gitaarpartijen horen, en ook hier vallen de duidelijk vocalen op. If You Don’t Know is hier en daar wat rustiger, maar zeker geen ballad. Walls Around My Chair is weer een nummer met alle registers open. I Don’t Care laat nog maar eens horen wat de kracht van de band is, een krachtige, expressieve zang met een sterke gitaarpartij zijn de hoofdbestanddelen. Angel Of Your Life, de afsluiter van de cd is een ballad, en een prachtig nummer. Het eerste stuk van het nummer is uitsluitend gitaar en zang.  Twaalf sterke nummers lang wil Red Raven de luisteraar overtuigen van haar kunnen, en dat lukt.
Na het luisteren wil je de cd nog een keer horen. Sterke teksten, goede muziek, en geweldige muzikanten. Dat zijn de ingrediënten van een goede band.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00