Home » Red Vultures – Dirty Cash

Red Vultures – Dirty Cash

door Maurice van der Zalm
166 views 2 minuten leestijd

cover red vulturesMy Favorite Scar houdt op te bestaan. En dat is puur zonde. De band wist met hun laatste cd hoge ogen te gooien en liet horen dat ze een hoger niveau hadden bereikt. Gelukkig blijft bassist Patrick De Kok van de band niet bij de pakken neerzitten en heeft hij samen met zanger/gitarist Tony de Bruijn met Red Vultures een fraaie EP gemaakt. Ondersteund door drummer Mike Coolen (Within Temptation) en Daan Janzing (My Favorite Scar) liggen er vier puike rocknummers te wachten op legio luisteraars.
Vier nummers gespeeld in een eigentijdse rock and rollsfeer. Rock waarin de gitaarlijn en zang belangrijke factoren zijn. In het openingsnummer Shark wordt al duidelijk dat de gitaar voor de extra accenten kan zorgen doorheen het nummer, maar daarnaast met de nodige afgepaste distortion een prettige sfeer op weet te bouwen. Shark is duidelijk geschikt voor een groter publiek dat rock hoog in het vaandel heeft zitten. Met het nummer Feet On The Ground mikt de band helemaal op het grote publiek. Het nummer grooved en rockt en het herkenbare, makkelijke refrein neigt tot meezingen. I Wanna Break Out is geschreven in een wat minder hoog tempo. Het komt op  mij over als een bijzonder liefdesliedje waarbij er een duidelijk contrast is tussen de refreinen en de gezongen tussenstukken. In werkelijkheid gaat het nummer over Nelson Mandela. Mike Coolen laat in het slotnummer Long Gone Enemy horen dat hij tot de top van de Nederlandse drummers behoort. Het nummer neemt je mee door het duidelijke drumgeluid en weet je, door te spelen met tempo en intensiteit, mee te nemen in de reis van de gier.
Vier lekkere nummers met een duidelijk geluid. De Red Vultures vullen misschien de leegte in die ontstaan is, maar hebben zo’n eigen geluid dat we meer over een aanwinst mogen spreken in de Nederlandse rockcultuur.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00